Dagens PS

Wallenberg applåderar S kärnkraftsbesked

Wallenberg
Jacob Wallenberg välkomnar Socialdemokraternas besked om att utöka kärnkraften då det öppnar för investeringar. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 aug. 2022Publicerad: 22 aug. 2022

Jacob Wallenberg välkomnar Socialdemokraternas besked om att utöka kärnkraften då det enligt honom öppnar för investeringar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Är förutsättningarna rätt kommer det finnas ett intresse att investera i svensk kärnkraft. Behoven finns, kunderna finns, men förutsättningarna har inte varit anpassade. Jag välkomnar varje politisk förändring som kan ändra på det liksom energiministerns besked om att lagstiftningen behöver förändras för att möjliggöra små modulära reaktorer på flera ställen i landet”, skriver Jacob Wallenberg i ett mejl till Di, berättar tidningen.

Det var i lördags som Socialdemokraterna presenterade nya förslag på utbyggnad av svensk elproduktion och där en utveckling av kärnkraften är involverad (se länk under artikel).

Energiminister Khashayar Farmanbar (S) anser att lagrummet måste anpassas till en teknikutveckling med små, modulära reaktorer, säger han, enligt Di.

Jacob Wallenberg är ordförande i Svenskt Näringsliv som varnat för en avveckling av kärnkraften.

Men det är viktigt, anser Jacob Wallenberg, att politikerna nu snabbt realiserar sina ord och att det inte bara är något som ventileras för att det är val.

Han vill se ett snabbt agerande för en utveckling av kärnkraften och är övertygad om att det kommer generera investeringar även i andra energislag, säger han till Di.

Läs även: S kovänder – vill nu att kärnkraften utökas

Läs mer: Kristersson: 400 miljarder till ny kärnkraft 

ANNONS

Missa inte: Energikris? Sverige exporterar nu mest el i Europa 

Läs vidare: Expert: Högre elpris politikernas fel 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS