Dagens PS

Sommarens största börsvinnare Orrön Energy köper bolag

Orrön Energy
Daniel Fitzgerald, vd för Orrön Energy. (Foto: Orrön Energy och TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 01 aug. 2022Publicerad: 01 aug. 2022

Julis bästa aktie på Stockholmsbörsen är Orrön Energy, tidigare Lundin Energy med en uppgång på 77,3 procent. På augustis första handelsdag stiger bolaget ytterligare 10 procent efter ett bud på Slitevind. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Orrön Energy är den del av bolaget som blev kvar efter att Lundin Energy slagits ihop med Aker BP. Bolaget ska helt satsa på förnybar energi. Under juli månad steg aktien hela 77,3 procent på Stockholmsbörsen, skriver Privata Affärer.

Aktien inleder också augusti rejält uppåt – vid 10.45-tiden på måndagen hade aktien stigit 10,2 procent, efter att man presenterat ett bud på First North-bolaget Slitevind på 125 kronor per aktie.

”Det här är ett spännande första förvärv för Orrön Energy, som sammanför två bolag som har den kompetens, tillgångar och kapital som krävs för att accelerera investeringar i energiomställningen. Slitevind har ett mycket kompentent team och en portfölj med vindkraftstillgångar som tillför skala och diversifiering till Orrön Energys tillgångsbas”, kommenterar Daniel Fitzgerald, vd för Orrön Energy.

”Jag anser att det är ett attraktivt bud för aktieägare sett till budpriset och premien i förhållande till marknadsvärdet”, kommenterar Jonas Dahlström, vd för Slitevind, enligt pressmeddelandet.

Slitevind är ett privat vindkraftsbolag bildat 1992 med sitt säte på Gotland. Bolagets aktie kostade vid stängning i fredags 103,5 kronor men är under måndagen upp 26,7 procent och handlas i nivå med budet.

Julis fem bästa aktier på Stockholmsbörsen:
Orrön Energy 77,3
Oncopeptides 68,2
Truecaller 67,0
Hansa Biopharma 61,5
Hexatronic Group 59,4

Läs även: Lukas Lundin är död – blev 64 år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS