Teknikkonsultbolaget Rejlers Jesper Börjesson, som har rollen Head of Learning, berättar i en podcast om stunden han fick upp ögonen för teknikkonsultbranschen. I morgonstudion på TV4 fick han höra att branschen var en av de hetaste och ”dit många unga vill”. 

Hösten 2019 gästades den dåvarande TV4-profilen Jesper Börjesson av en gäst som listade de hetaste yrkena. ”Då sa den här gästen ’Teknikkonsultbranschen, den är verkligen het, det är dit många unga vill'”, säger han i podcasten #Kommuniceramera.

Han poängterar också att möjligheten att ”bygga morgondagens Sverige” var något som gjorde honom intresserad av branschen.

Viktigt med specialkunskaper

I podcasten ger han även tips till den som funderar på att byta bransch:

”Det enkla svaret är ju ’gör någonting annat’. Men livet är tyvärr ofta inte så enkelt”, säger han. ”Jag tycker att man ska börja med att prata med kompisar och kompisars kompisar, någon som gör någonting spännande. Och försöka ringa in, vad finns det där ute?”, fortsätter han.

Han betonar även vikten av att skaffa sig specialkunskaper: ”Titta på mig, jag vet knappt någonting om teknik överhuvudtaget, men jag fick en plats på ett teknikkonsultföretag och kan bidra med något jag är bra på”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Podcasten #Kommuniceramera drivs av IT-vd:n Sophie Hedestad och fokuserar på kommunikation och digitalisering. ’

Läs mer: Så ska Jesper Börjesson vara med och bygga Rejlers [Dagens PS]