Detta är en sponsrad artikel

Här skapar Volvo framtidens fossilfria fordon

Uppdaterad: 21 feb. 2022Publicerad: 26 okt. 2021
Rejlers Helene Niklasson Volvo
Rejlers Jesper Börjesson intervjuar Camp X chef Helene Niklasson. (Foto: Rejlers Play)

Nyligen fick Volvogruppen en jätteorder på 100 eldrivna lastbilar. Rejlers Play har fått följa med in i det allra heligaste, Camp X, i Göteborg där Volvo skapar framtidens fossilfria fordon.

ANNONS
ANNONS

Framtidens lastbil är fullproppad med teknik som ännu inte finns ute på vägarna. På Camp X testar Volvo nya idéer och ny teknik för att se om de håller på olika typer av fordon. Häng med in och möt Camp X chef Helene Niklasson och några av hennes medarbetare. 

“Camp X är ett koncept som i den här stora, snabba omvälvningen med mycket ny teknik, mycket nya spelare, en väldigt snabb teknikutveckling och nya sätt att göra affärer, ett koncept för att accelerera sättet att jobba, accelerera både teknik och affärsinnovation. Det handlar om att komma snabbare från idé tillö marknad, helt enkelt,” säger hon i Rejlers Play.

Behövde öppna upp för partnerskap

Helene Niklasson berättar att de förstod att de var tvungna börja jobba snabbare och enklare och att de inte kan göra allt själva utan tydligare behövde öppna upp för partnerskap. Det var då, 2019, de bestämde sig för att installera konceptet Camp X i Göteborg.

“Vi valde Göteborg, dels för att Volvogruppen har sitt huvudkontor här, men också för att den här regionen är så otroligt spännande och det händer så mycket just runt automation, som vi kallar det, alltså transporter, i den här regionen och det drar till sig många spännande potentiella samarbetspartners,” säger Helene Niklasson i Rejlers Play.

Bjuder in startup-bolag

Camp X tar dels in olika kunskaper från Volvos egen verksamhet men bjuder också in start-up-bolag att komma med och utveckla idéer tillsammans med Volvo.

“Det är en viktig del i konceptet, att bjuda in externa till att komma och jobba här tillsammans med de interna experterna,” förklarar Helene Niklasson i Rejlers Play.

Hör Helene Niklasson berätta mer i Rejlers Play:

Läs mer: Är Göteborg Sveriges Klondike?

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.