Efter 14 år som vd för Swecos arkitektverksamhet blir Jan Mattson vd för arkitektbyrån Tengbom. Han ska leda Tengboms 600 anställda med start efter sommaren 2020. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Jan är helt rätt person att leda Tengbom. Hans ledarskapserfarenhet och drivkraft inom innovation, arkitektur och affärsutveckling är precis den kombination vi letat efter. Hans ödmjuka, kreativa och modiga personlighet går i linje med Tengboms värderingar och approach till människan och den marknad vi verkar i”, säger Tenboms styrelseordförande Mats Jönsson.

Sedan 2006 har arkitekten Jan Mattsson varit vd för Swecos arkitekter.

Med sin breda erfarenhet inom arkitektur, samhällsutveckling och teknik har han framgångsrikt drivit arkitekturverksamhet på svensk och internationell mark. En meriterad och kundorienterad ledare som drivs av att utveckla människor, affärer och varumärke.

ANNONS
ANNONS

”Jag är mycket stolt över att ha fått förtroendet att leda Tengbom in i framtiden. Jag tror på arkitektens stora betydelse för att utforma framtidens hållbara, resilienta och humanistiska samhällen. Att få bidra till att utveckla kompetenta medarbetare under ett starkt varumärke och få företräda en kundorienterad organisation har alltid varit mina drivkrafter. Jag kommer att säkerställa att våra kunder får del av den samlade och framåtlutande kompetens som finns i det anrika arkitektföretaget Tengbom”, säger Jan Mattsson.

Jan tillträder sin nya roll under hösten 2020 och ersätter då Erika Rönnquist Hoh som varit interim-vd för Tengbom sedan oktober 2019.

Läs mer: Magnus Odéen ny regionchef hos Swecos arkitekter [Dagens PS]