USA:s försvar har fått in många rapporter om mystiska flygande objekt och i en kommande rapport om ”oidentifierade luftfenomen” kan utomjordingar inte uteslutas.

ANNONS

I en kommande amerikansk underrättelserapport som ska släppas den 25 juli, sammanfattar källor i Washington att de inte har några bevis för att det finns ufon med utomjordingar, men de kan heller inte utesluta det.

Det handlar om ufon, Unidentified Flying Objects. Underrättelsetjänsterna vill dock signalera att ingen ens vet om det handlar om objekt, varför de använder förkortningen uap, Unidentified Aerial Phenomena, alltså oidentifierade luftfenomen.

Efterlängtad rapport

Nyfikenheten inför rapporten är stor, och i en intervju i ”The late late show” sade expresident Barack Obama: ”Allvarligt talat, det finns bilder och inspelningar av objekt i skyn som vi inte exakt vet vad de föreställer”, det skriver Svenska Dagbladet.

The New York Times har talat med inblandade tjänstemän inför att rapporten ska släppas och de fördjupar Barack Obamas uttalande. Det har inte hittats några bevis för att de mystiska flygande objekt som inrapporterats styrs av utomjordingar, men det finns inte heller några bevis för motsatsen.

Väldigt kraftfulla objekt

En tes är att det kan handla om experimentella överljudsfarkoster från länder som Kina och Ryssland, dock behövs då en förklaring av vilken teknik som kan ligga bakom de tysta och väldigt kraftfulla flygande objekten.

Exempelvis nämner rapporten ett objekt stort som ett trafikflygplan som sågs 2004 utanför San Diego. Militärpiloten David Fravor sa då till The New York Times att han aldrig hade sett något som kan accelerera så.

Spekulationerna lär fortsätta

När rapporten överlämnas till kongressen blir den offentlig, men spekulationerna kommer antagligen fortsätta för rapporten har tydligen en bilaga vars innehåll anses vara så känsligt att den ska förbli hemligstämplad.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Res var som helst på jorden – på en timme [Dagens PS]

Läs mer: Tesla nära Ryssland – Putin kan ha möte med Elon Musk [Dagens PS]