Teslas robot Optimus redo - lanseras september

Uppdaterad: 03 juni 2022Publicerad: 03 juni 2022
Optimus
Teslas vd Elon Musk tror att Optimus kommer att överglänsa företagets elbilar. (Bild: TT)

En prototyp av Teslas robot “Optimus” kommer att kunna se dagens ljus redan i slutet av september i år. Det meddelar företagets vd Elon Musk i dag på Twitter, rapporterar Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Det börjar dra ihop sig för elbilsjätten Teslas robotsatsning Optimus, även känd som Tesla Bot. En robot i människostorlek med målet att förenkla din vardag och utföra de sysslor du själv inte orkar ta tag i.

Till exempel handla och bära tunga matkassar, eftersom den omkring 1.73 centimeter långa och 57 kilo tunga roboten väntas ha en bärkraft på 20 kilo. Rent tekniskt kommer Optimus styras av ett AI-system likt det Tesla i dag utvecklar för sina elbilar.

Optimus Det börjar dra ihop sig för Teslas robotprojekt Optimus. (Bild: Twitter)

Optimus större än elbilen

Det var i augusti förra året som Tesla för första gången yppade sina planer om Optimus. En produkt som enligt bolagets vd Elon Musk har potential att bli större än bolagets bilverksamhet, vilket Dagens PS tidigare i år rapporterat.

Att den humanoida roboten nu snart är redo att lanseras framgår av ett inlägg på Twitter där Elon Musk skriver att man räknar med att ha en prototyp av Optimus redo till september i år. Av det skälet skjuter man även fram Teslas andra AI-dag med en månad till samma datum.

Spänningen stiger.

Läs även: Robot från Tesla ska ta över tråkiga jobb

Läs även: Elon Musk: Teslas robot är viktigare än bilar

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Reporter och redaktör med näsa för röda viner och ord som rimmar.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Reporter och redaktör med näsa för röda viner och ord som rimmar.