Enligt Elon Musk är Teslas humanoida robot bolagets viktigaste produkt och han tror att den kan bli större än bolagets bilverksamhet.

ANNONS

Den mest betydelsefulla nya produkt som Tesla utvecklar i år är inte en bil utan en humanoid robot, det anser Elon Musk. Han menar att roboten, som internt kallas för Optimus, är bolagets viktigaste produktutveckling under 2022, det skriver Business Insider.

Det var under Teslas AI-dag i augusti som Elon Musk först berättade om roboten som ska bli drygt 152 x 20 centimeter stor och väga nästan 57 kilo. Optimus, eller Tesla Bot, som den också kallas, ska i framtiden utföra farliga, repetitiva och fysiska arbetsuppgifter så att människor slipper utföra dem.

Ska använda artificiell intelligens

Roboten ska, enligt Tesla, använda samma teknik som finns i det AI-system som används i Teslabilarnas system för förarassistans, som Autopilot. Bolaget planerar att ha en prototyp klar någon gång under 2022.

Business Insider skriver att Elon Musk, under Teslas investerarsamtal på onsdagen, sade att roboten, över tid, kan bli viktigare än bolagets bilar. Han sade vidare att roboten troligtvis först kommer att användas av Tesla för att: ”flytta runt delar i fabriken, eller nåt”.

”Grunden för ekonomin är arbete”, sade Elon Musk på onsdagen, skriver Business Insider.

”Så vad händer om du faktiskt inte har brist på arbetskraft? Jag är inte säker på vad en ekonomi ens betyder vid den tidpunkten. Det är vad Optimus handlar om. Så, mycket viktigt”, fortsatte han.

Överträffade analytikers förväntningar

På onsdagen sade Elon Musk vidare att Tesla inte kommer introducera några nya bilmodeller i år, något som kanske gör bolagets kunder och investerare besvikna. Dock rapporterade Tesla en rekordvinst för det fjärde kvartalet 2021 med en nettovinst på 2,88 miljarder dollar, motsvarande nästan 27 miljarder kronor och 17,7 miljarder dollar i intäkter, motsvarande 165,67 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Både nettovinsten och intäkterna för det fjärde kvartalet 2021 överträffade analytikernas förväntningar, skriver Business Insider.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Elon Musks besked: ”Inga nya Tesla-modeller i år” [Dagens PS]