Minskande antal passagerare under pandemin och dyrare bränslepriser på grund av kriget i Ukraina gör att Tallink Grupp har det svårt.

ANNONS

Under våren chartrade Tallink ut fartyget M/S Isabell som flyktingboende i Estland och fartyget M/S Viktoria som flyktingboende i Skottland. Efterdyningarna av pandemin och de ökande bränslepriserna gör att bolaget nu chartrar två fartyg till, det skriver Fastighetsnytt.

Farstygen Silja Galaxy och Silja Europa chartras till Nederländerna för att användas som flyktinganläggningar där. En process för att flagga om Silja Galaxy från svensk flagg till estnisk startas också, vilket innebär att 265 personer ur den svenska besättningen varslas.

”Avtalen är nödvändiga för att få en stabil ekonomi för en längre tid framöver. Tack vare de åtgärder vi vidtar nu kommer Tallink Grupp att kunna stå starkt den dag vår trafik kan återgå till full kapacitet. För närvarande är detta det bästa vi kan göra för bolagets framtid”, säger bolagets vd Ats Joorits till Fastighetsnytt.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Rederierna tänker om – satsar på kryssningar inrikes [Dagens PS]