Tommy Jacobson är svensk näringslivshistoria. Han har varit med om extremt mycket under senaste 30 åren. I PS-podden berättar han om turerna, pengarna, kaoset, paniken, depressionen, psykosen och slipsarna han till sist klippte sönder för att kunna hitta tillbaka till sig själv.

ANNONS

Han är hockeykillen från Östergötland som blev ordförande för Djurgårdens fotbollsförening. En position som kan vara en av Sveriges stökigaste. Han fick ta emot hot och hotades med våld vid ett flertal tillfällen. Till sist valde han att avgå. Han har inte sett en enda allsvensk fotbollsmatch sedan dess.

Men redan i slutet av 1980-talet bildade Jacobson kapitalförvaltningsbolaget Trevise, som under 1990-talet såldes till Unibank, som i sin tur blev en del av Nordea 1998.

Han ser (enligt egen utsago) mer ut som en gangster än en finansman och kanske var det livslögnen som 2000 drev honom rakt ner i en djup depression.

Väl uppe ur den beslutade han sig för att klippa alla band med den människa han blivit och började resan mot att försöka bli den människa han innerst inne kände att han var.

Hur gör man det i en värld med snabba klipp och stora pengar? Hur bibehåller man sin själ i en tillvaro där du premieras om du inte visar din själ?

ANNONS
ANNONS

Lyssna på hur han berättar om sitt krokiga liv, sina framgångar, sina bakslag och sin oerhörda förmåga att hela tiden ta sig tillbaka till toppen, oavsett hur djup dalen före varit.

Här hittar du avsnittet med Tommy Jacobson.