Semcon Norge stöttar health-tech-bolaget Aristeia i utvecklingen av ett tryckförband som ger optimerad tryckfördelning och kontrollerar blödning.

ANNONS

Tryckförbandets lösning är patenterad och ger tryckfördelning genom en specialutvecklad dragbandsmekanism och remstyrning. Smärta och obehag minskas av den optimerade tryckfördelningen.

”Med en så lätt och kompakt design är det avgörande att hitta kostnadseffektiva och hållbara tillverkningstekniker för alltifrån katalogkomponenter till 3D-utskrifter. Vi är glada att vi har Semcon med oss på vår resa”, säger Aristeias vd och grundare Gard Fostad Moe i ett pressmeddelande.

Ska förbättra design och prestanda

Semcon och startuppbolaget Aristeia samarbetar för att förbättra produktens design och prestanda, samt utforska hur produkten kan serietillverkas på bästa sätt.

”Det här projektet är ett utmärkt exempel på hur vi på Semcon kan bidra med vår erfarenhet och kunskap för att förverkliga en riktigt bra idé som kommer att hjälpa många människor. Samtidigt visar vi hur produktutveckling kan göras på ett mer hållbart sätt, säger Kristina Schnell, projektledare på Semcon Norge  i pressmeddelandet.

Prototypen kommer vara klar att testas i november 2021. Teknikföretaget Semcon har mer än 35 års erfarenhet inom Life Science-branschen och hjälper sina kunder med utveckling genom hela produkt- och tillverkningscykeln.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Semcon förvärvar it-bolaget Tedsys [Dagens PS]