Dagens PS

Allt du behöver veta om nya toppmobilen

Samsung Note 20 Skärm
Den ordentligt tilltagna skärmen (6,7” respektive 6,9”) har en färgåtergivning och nyansrikedom som imponerar på de flesta som provat den. Med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och 1 500 nits ljusstyrka blir det riktigt härliga upplevelser.Foto: Samsung
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 29 dec. 2020

Samsungs senaste bidrag till mobilvärlden är två riktiga kraftpaket. Här har vi samlat fem av de viktigaste egenskaperna hos Note20 5G och Note20 5G Ultra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Gamingdator i fickan

Att Note20-modellerna är 5G-redo – och utrustade med WiFi6 – bådar gott inför framtiden om du gillar att spela krävande online-spel utan lagg. Du kommer snart känna att du varken behöver speldator eller konsol.

Den gigantiska skärmen med 120 Hz dynamisk skärmuppdatering gör att upplevelsen blir magisk. Dessutom kan du nu hitta närmare hundra spel i molnet om du har Xbox Game Pass-prenumeration.

Medieproduktion på språng

Utvecklingen har gått fort – smarttelefoner har ersatt mycket av klumpig och dyr teknisk utrustning. Och nu kan du med gott samvete ta de sista stapplande stegen bort från systemkamera och videoutrustning.

Med 108 MP kamera, 5x optisk zoom och blixtsnabb Laser Autofokus kan du ta högupplösta bilder som verkligen poppar. Kameran släpper in maximalt med ljus, så skärpan består även om det är mörkt i rummet.

Om du verkligen vill vara säker på att få fram riktigt vassa bilder, kan du nyttja mobilens inbyggda AI-assistent som tar blixtsnabba bildsekvenser och väljer ut de bästa åt dig. Du kan även filma i krispig 8K-kvalitet och välja ut stillbilder från filmen efteråt. Vid ljudupptagning fungerar de trådlösa lurarna som mikrofon.

Det smarta anteckningsblocket

ANNONS

Med en blixtsnabb respons på 9 ms är S Pen och Note20 mycket goda vänner. Du kan anteckna som om det vore ett riktigt anteckningsblock (även när mobilen är låst), och mobilen omvandlar gärna dina kråkfötter till begriplig text.

Du kan skriva snett och slarvigt, och fortfarande omvandla det till vanlig text. (Foto: Samsung) Galaxy Note20

Du kan skriva snett och slarvigt, och fortfarande omvandla det till vanlig text. (Foto: Samsung)

En cool funktion i jobbsammanhang är att du kan göra noteringar under en pågående videouppspelning, vilket gör att anteckningarna blir tidsstämplade och spårbara.

Men den kanske mest iögonfallande nyheten hos Ultra-modellen är att pennan även kan styra vissa funktioner med luftkommando, alltså utan att röra skärmen. Du kan också styra presentationer och använda pennan som fjärrkontroll till kameran.

Kraftfullt arbetsverktyg

Eftersom våra smartphones i dag fungerar som en förlängning av kroppen, är det inte konstigt att mobilen också blir det viktigaste arbetsverktyget på företaget. Med hög kvalitet och prestanda kan Note20 ersätta andra tekniska hjälpmedel när du är på språng.

8 GB respektive 12 GB arbetsminne, samt 256 GB lagringsminne ger goda förutsättningar, och behövs mer minne är det bara att komplettera med ett SD-kort. Artificiell intelligens optimerar processorn så att energieffektiviteten blir så hög som möjligt.

En smart funktion är att du kan koppla upp mobilen trådlöst mot din PC för att komma åt filer eller flytta dem mellan enheterna. S Pen-anteckningarna synkas automatiskt med Outlook, Office och OneNote.

ANNONS
Tack vare Samsung DeX kan du enkelt hålla presentationer direkt från mobilen. (Foto: Samsung)

Tack vare Samsung DeX kan du enkelt hålla presentationer direkt från mobilen. (Foto: Samsung)

Med Samsung DeX kan du koppla upp enheten mot en större skärm för presentationer – eller bara för att jobba mer effektivt med PC-känsla.

Hemmets bästa skärm?

Den ordentligt tilltagna skärmen (6,7” respektive 6,9”) har en färgåtergivning och nyansrikedom som imponerar på de flesta som provat den. Med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och 1 500 nits ljusstyrka blir det riktigt härliga upplevelser. Sannolikt är det här en av bästa skärmarna i hushållet.

Läs mer: ”Den stora skärmen är fantastisk” – experterna gillar nya Galaxy Note 20

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS