Dagens PS

"Valen" Softbank har trissat techaktier genom uppköp

Softbank
Värdet på köpoptioner på Wall Street har under de senaste veckorna varit 335 miljarder dollar per dag - en ovanligt hög summa som Softbank har varit högst delaktig i enligt analytiker. På bilden vd Masayoshi Son, (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 07 sep. 2020Publicerad: 07 sep. 2020

Financial Times avslöjar att Softbank är den “Nasdaq-val” som har köpt optioner i teknikbolag i enorma mängder under den senaste månaden. Detta bedöms ha bidragit till den starka uppgången för sektorn och amerikanska börsen i helhet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sofbanks investeringar har inte bara lett till en uppgång för teknikaktierna, utan också för den amerikanska börsen i sin helhet. Det har varit ett samtalsämne på Wall Street rapporterar Financial Times.

En hedgefondförvaltare uttrycker att Softbanks optionsköp är några av de största som bevittnats av förvaltaren, med enorma flöden.

Handelsvolymerna tredubblade sedan 2017

Det totala nominella värdet på köpoptioner på enskilda amerikanska aktier har i genomsnitt varit 335 miljarder dollar per dag under de senaste två veckorna, enligt Goldman Sachs. Det markerar en tredubbling från genomsnittsnivån mellan 2017 till 2019.

Softbank har nyligen satt upp en ny förvaltningsverksamhet för publika investeringar.

En bankanställd med insyn i optionshandeln bedömer att torsdagens nedgång måste ha varit smärtsam för Softbank, men den personen förväntar sig att optionsköpen kommer fortsätta.

Läs mer: Softbank flirtar med ”big tech” – investerar i Amazon

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS