Dagens PS

Betaljättens siffror rasar rejält – nytt trendbrott

Trustly sanktionsavgift
Finansinspektionen har tidigare sett "allvarliga brister" i Trustlys hantering av penningtvätt. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 28 juni 2023Publicerad: 28 juni 2023

Betaljätten Trustly visar ett trendbrott i den senaste årsredovisningen. Från att ha gått från positiva rörelsevinster visar bolaget nu fallande siffror med krympande resultat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trustly visade upp starka rörelsevinster mellan 2018 och 2021, där genomsnittet låg på 545 miljoner kronor per år, berättar Breakit.

Pengaflödet till Trustly avtog

Förra året kom dock trendbrottet. Det handlar framför allt om Finansinspektionens granskning som ledde till att Trustly klippte banden med olicensierade bettingbolag i Europa, vilket gjorde att en del av pengaflödet därmed avtog.

“Vi har gjort en stor ompositionering av Trustly. Vi valde att går ur vissa marknader, framförallt olicensierat inom betting. Det motsvarar ungefär 700 miljoner i intäkter som vi valde att upphöra med”, säger Trustlys vd Johan Tjärnberg.

Den senaste rörelsevinsten blev därmed betydligt lägre med 148 miljoner kronor, att jämför med 519 miljoner kronor året innan.

“Jätteoffensiv förra året”

Dagens PS har tidigare berättat att betaljätten tog in över en miljard kronor i våras i vad som kallades en “jätteoffensiv”.

Bolaget hart även satsat på den amerikanska marknaden där man har nyanställt runt 150 personer och storsatsat på ny teknik. Det har givetvis kostat en hel del och kan även det härledas till de försämrade siffrorna där rörelseresultatet landade på minus 211 miljoner kronor, även det en försämring från 2021 då siffran låg på plus 189 miljoner kronor.

ANNONS

Läs även: Trustly säger upp var tionde anställd – 120 får gå

Läs även: Trustlys vd Oscar Berglund avgår – ordförande tar över

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS