Trustly säger upp var tionde anställd – 120 får gå

Uppdaterad: 15 feb. 2022Publicerad: 15 feb. 2022
Trustly
Trustly nysatsar med en miljard kronor. (Foto: Trustly)

Trustly säger upp 120 personer, drygt var tionde anställd. Fyra höga chefer lämnar också bolaget, rapporterar Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Det svenska betalbolaget Trustly, som erbjuder betalningar på nätet direkt från bankkontot, gör stora neddragningar. 120 av 900 personer i personalen sägs upp.

”Det är självfallet tufft att säga upp folk. Vi har vuxit snabbt och anställt 300 personer under de senaste 18 månaderna. Men organisationen har blivit för lik ett storföretag, med väldigt många olika lager och funktioner, och vi har tappat den entreprenöriella anda som behövs. Sett i backspegeln tycker jag att vi har gått fel. Jag tar givetvis på mig ansvaret för det, eftersom jag varit ordförande under den här perioden”, säger vd Johan Tjärnberg till Di.

Betalbolaget ska framöver fokusera på ett färre antal marknader i Europa.

“Trustly mår generellt sett bra. Men det är ingen hemlighet att många av våra kunder är speloperatörer och de har förlorat en hel del av sina intäkter när olika marknader i Europa genomgår stora omregleringar, framför allt i Tyskland och Nederländerna”, säger vd Johan Tjärnberg till Di Digital.

Läs även: Trustlys vd Oscar Berglund avgår – ordförande tar över

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.