ChatGPT fungerar fint när det gäller investeringsstrategi. Business Insiders Phil Rosen frågade chatboten om hur man ska investera när ekonomin vänder nedåt.

ANNONS

Kan ChatGPT bli investeringsrådgivare? Enligt Business Insider är den mycket hajpade chatbotens råd lika bra som vilken mänsklig rådgivare som helst.

Microsoft investerar 100 miljarder

Frågan som ställs till ChatGPT, Open AI:s populära chattrobot som lockat Microsoft att investera 100 miljarder kronor, är hur man ska investera när ekonomin mattas av.

Trots att chattroboten bara funnits sedan 2021 ger den investeringsråd som liknar de mänskliga analytikerna, enligt Business Insider.

”Väl diversifierad” portfölj

”Under en recession är det viktigt att ha en väl diversifierad investeringsportföljd som står emot marknadens volatilitet”, skriver ChatGPT enligt Business Insider.

”Sektorer som hälsovård, allmännyttiga företag och konsumentbasvaror brukar prestera bra under recession eftersom de tillhandahåller nödvändiga varor och tjänster som fortsätter att vara efterfrågade oavsett hur ekonomin ser ut”, skriver ChatGPT.

ANNONS
ANNONS

ChatGPT gillar värdeaktier

Obligationer ger också en trygg inkomst som skyddar mot marknadsvolatilitet enligt chattroboten.

När det gäller värdeaktier skriver ChatGPT att de ”typiskt sett har stark grund, som höga kontantreserver och låg skuldsättning”, och det kan hjälpa dem igenom ekonomisk nedgång.

Fastigheter ger hyresinkomst

Fastigheter är också ett bra alternativ enligt chattroboten.

”Fastigheter kan vara en god investering under en recession eftersom det är en materiell tillgång som kan ge inkomster via uthyrning. Fastighetsmarknaden kan visserligen påverkas under en recession, men blir inte lika påverkad som aktiemarknaden”, enligt ChatGPT.

Långsiktigt perspektiv

Det är enligt chatbotten viktigt att komma ihåg att en recession brukar vara kortvarig och att marknaden kommer att återhämta sig, och att man ska ha ett långsiktigt perspektiv på investeringarna.

ANNONS
ANNONS

Som avslutning påminner ChatGPT enligt Business Insider om att det man ska komma ihåg en sak: Investering innebär alltid en risk.

Läs även: Professor: AI-robot som skrev uppsats chockar igen [Dagens PS]

Läs även: AI: Förbjuden ”chattrobot” värd 300 miljoner [Dagens PS]