Dagens PS

Johan vann Sonos-högtalare i Dagens PS tävling

Johan Bondesson
Johan Bondesson vann ett par Sonos-högtalare i Dagens PS tävling. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 30 maj 2023Publicerad: 30 maj 2023

Johan Bondesson tog hem Dagens PS läsartävling – priset blev två högtalare som ska få en speciell plats i hemmet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vinnare av vinterns kampanj från Dagens PS blev Johan Bondesson, lärare från Stockholm. Han är en av Dagens PS dryga 600 000 läsare varje vecka, och brukar läsa nästan varje dag.

“Jag är inne och härjar i era nyhetsbrev mest hela tiden. Jag skulle inte säga att jag läser allt ni gör, men någonting varje dag i alla fall. Jag brukar spara mejl med intressanta saker så att jag kan läsa när jag har tid”.

Hur länge har du läst Dagens PS?
“Några år. Runt 2020 kom jag igång igen med lite sparande, vi hade precis blivit sambos och det fanns lite mer utrymme för sådant så då återupptog jag ett intresse för börsen. I samband med det sökte jag information och hittade era nyhetsbrev.”

“Ni lyfter på stenar som jag inte hade lyft på själv. Det dyker alltid upp en tankebana, ett bolag, en bransch som man inte själv hade sett som intressant. Sedan kanske det inte blir intressant nog att investera i ändå, men jag känner att jag får många uppslag från er att forska vidare i själv.”

Vad brukar du spara i?
“Tyvärr så har jag satsat mycket på specifika bolag, men efter några år får jag ju inse att jag träffat fel. Jag har en indexdel också och den har ju gått bättre…”

Han är lärare och biträdande rektor på en gymnasieskola i Stockholm som är inriktad på hotell- och restaurang, branscher som han själv också har en bakgrund inom. Men det är inget som följt med till sparandet.

“Nej, inte direkt. Jag har haft lite känningar på lite vin- och dryckesbolag mest för att det är roligt. Men jag tycker det är svåra branscher att hitta marginaler inom.”

Högtalare till sonens rum

Det krävdes en del övertygande från Dagens PS projektledare för att övertyga Johan Bondesson om att han faktiskt vunnit tävlingen.

“Jag brukar aldrig vara med i tävlingar och således aldrig heller vinna något. Så jag fick fundera en stund innan jag kom på att jag visst varit med och tävlat.”

Priset är två stycken trådlösa högtalare av typen Sonos One Gen 2.

“Jag har en liten knatte på två år som fullkomligt älskar musik, så de ska vara på hans rum”, berättar Johan.

Läs även: Birgit Eriksson vann guldtackan: ”Jag gissade”

Läs även: Mathias vann guldtacka: ”Förespråkade guld på kräftskivan”

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS