Spotlight-listade Nattaro Labs når ett genombrott i och med europagodkännandet av Nattaro Safe – deras innovativa produkt för bekämpning av vägglöss. Timingen är mycket god då det ökade resandet efter pandemin också innebär ett ökat intresse för kostnadseffektiv och smart skadedjursbekämpning.

ANNONS

Tack vare godkännandet inleder man nu processer för att expandera till ett flertal EU-länder, däribland Spanien, Italien och Benelux. Under våren har Nattaro bearbetat marknaden genom mässor och kontakt med distributörer och kunder i Europa.

Godkännandet gäller för såväl professionell som privat användning, vilket innebär att Nattaro Safe både kan användas av skadedjursföretag och av privatpersoner som vill skydda sig mot vägglöss.

”Det känns fantastiskt att efter mer än tre års arbete tillsammans med Biofa äntligen få klart med ett godkännande i ansökningslandet Belgien. Detta innebär att vi nu kan gå vidare med nationella registreringar, vilket ger möjlighet till försäljning av vår produkt Nattaro Safe i fler europeiska länder redan under andra halvan av 2022”, säger Carl-Johan Gustafson, vd i Nattaro Labs AB.

Siktet inställt på USA

Nattaro Labs nöjer sig inte med att expandera till den europeiska marknaden, även om det är ett stort steg framåt för bolaget som tar fram innovativ skadedjursbekämpning. Bolaget har även bildat ett dotterbolag i USA och har inlett processen för att få produkterna godkända på den gigantiska marknaden på andra sidan Atlanten.

”Möjligheterna att slå sig in på den amerikanska marknaden handlar inte om det kommer att ske utan när det kommer att ske. Vi har en fantastisk produkt, men måste också lyssna av marknaden som senaste två åren fokuserat mest på desinficering till följd av Covid”, säger Andreas Olsson, Nattaros försäljningschef i USA och fortsätter:

”Med ökat resande och uppöppnande av samhället vet vi att spridningen av vägglöss ökar. Skadedjursbolagen i USA räknar också med ökade intäkter från vägglussaneringar under 2022 vilket även påverkar efterfrågan av våra produkter.”

Viktigt avtal säkerställer framtida leveranser

Tidigare i våras meddelade Nattaro att man slutit ett avtal med det tyska bolaget Biofa GmbH som säkerställer 10 års leveranser av kiselgur – den aktiva substansen i Nattaro Safe. Nattaro Safe är en tejp som förhindrar vägglusangrepp, främst i sängar.

ANNONS
ANNONS

Den aktiva substansen kiselgur är naturlig och ofarlig för människor men dödlig för skadedjursinsekten. Produkten är långtidsverkande och kan sitta uppe i 24 månader innan den behöver bytas ut.

Läs mer från Nattaro Labs:
Ökat resande bingo för svenskt skadedjursbolag [Dagens PS]
Europeiska myndigheter godkänner Nattaroprodukt [Nattaro]