SPONSRAT AV SJ: Vi tillbringar mycket tid på resande fot till och från arbetet eller möten idag. Viktig tid som man i en stressig vardag gärna vill utnyttja på bästa sätt. Här är fem smarta tips på hur.

ANNONS

De flesta vet att tåget är ett miljömässigt bra val. Resor med tåg är energieffektiva och ger låga utsläpp. Att resorna skapar möjlighet till både jobb och vila eller lite välbehövlig egentid, är det kanske inte lika många som tänker på.

Förbered arbetsdagen. För många som reser i jobbet blir resan en del av arbetstiden. Passa på att gå igenom och rensa mejlkorgen utan distraherande kolleger i närheten och i en lugnare miljö än vad det kanske är på kontoret. Förbered presentationer och strukturera upp dagen i lugn och ro.

Ta en paus. Studier har visat att vi har ett behov av att pausa, skärma av och byta fokus för att hålla oss pigga och alerta. Dessutom är det bra för hälsan. Ta några minuter till att luta dig tillbaka och koppla av. Lyssna på musik, läs nyheter eller kanske titta på något roligt klipp.

Vart vill du resa? Boka redan nu.

Ladda batterierna. En kortare stunds sömn kan göra dig piggare, mer effektiv och öka din koncentrationsförmåga. Blir powernapen för lång är risken att du istället känner dig trött och seg, omkring tio minuter sägs vara den ultimata längden.

Lär dig något nytt. Passa på att läsa en bok, lyssna på en podcast eller fördjupa dig i ett Ted-talk, sådant där som kan vara svårt att hinna med annars.

ANNONS
ANNONS

Ta en bensträckare. Precis som hjärnan behöver återhämtning med små korta pauser emellanåt behöver vår kropp det också. Gå upp och rör på dig en stund med jämna mellanrum. Kanske passa på att ta ett varv till bistron för att fylla på med energi med Kalf&Hansens ekologiska utbud.

Ta tåget du också. Boka här.