Detta är en sponsrad artikel

Överdriven misstro ger kraftig uppsida i Qlucore-aktien

Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 12 sep. 2022
Qlucores affärer rör sig fortsatt framåt vad gäller tillväxt och nya avtal. Under perioden maj till juli 2022 ökade bolagets försäljning med 67 procent, till 2,7 miljoner kronor. Dessutom har man tecknat två nya avtal med sjukhuslaboratorier för Qlucore Insights, ett av bolagens verktyg för AI-driven cancerdiagnostik. (Foto: Qlucore)

I en ny uppdragsanalys motiverar Emergers en uppsida på över 120 procent i Nasdaq First North-listade Qlucore som skapar förutsättningar för bättre cancervård. Qlucores aktiekurs föll nyligen efter att bolaget justerade sina tillväxtmål som följd av förseningar i bolagets regulatoriska processer.  

ANNONS
ANNONS

I samband med att Qlucore meddelade att bolagets regulatoriska process dröjer längre än väntat flyttade man också fram prognosen om att nå en försäljning på 300 miljoner kronor från år 2026 till 2027.  

”Med tre år av förväntade förluster på totalt 77 miljoner kronor, innan bolaget beräknas nå lönsamhet 2025, styrker våra modeller ledningens påstående om att nettokassan på 86 miljoner kronor räcker för att nå lönsamhet. Dessutom överstiger bolagets nettokassa bolagets totala börsvärde på 81 miljoner kronor, vilket pekar på en överdriven misstro rörande bolaget”, skriver Emergers i uppdragsanalysen.  

Affärerna går framåt 

Qlucores affärer rör sig fortsatt framåt vad gäller tillväxt och nya avtal. Under perioden maj till juli 2022 ökade bolagets försäljning med 67 procent, till 2,7 miljoner kronor.

Dessutom har man tecknat två nya avtal med sjukhuslaboratorier för Qlucore Insights, ett av bolagens verktyg för AI-driven cancerdiagnostik.  

”Vi förväntar oss att Qlucores regulatoriska godkännande kommer att dröja till 2024 och att man därför når sitt mål om att öka antalet avtal med labb mellan, 70 – 100 stycken, ett år senare än planerat. Vi bedömer att varje labb kommer att genomföra 2 500 till 4 000 tester per år till ett beräknat pris på 1 000 kronor per test. Det stödjer i sin tur bolagets försäljningsmål på 300 miljoner kronor och en EBIT-marginal på 40 procent till 2027”, skriver Emergers.  

ANNONS
ANNONS

Kraftig uppgång  

Som troliga triggers för en kommande uppgång i bolagets aktiekurs lyfter Emergers fram framsteg i den regulatoriska processen, nya avtal och fortsatt ökad försäljning. I analysen motiverar man en ökning på upp till 46 kronor per aktie inom 12 till 24 månader. 

Vad gäller risker är det främst framväxten av andra aktörer på marknaden som skulle kunna ställa till det för Qlucore, enligt Emergers analys.

Därför är det av största vikt att bolaget når regulatoriska godkännanden så snart som möjligt för att prognoserna i analysen ska bli verklighet.  

Investera i Qlucore på Avanza och Nordnet

Avanza
Nordnet
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Läs mer: Ny svensk AI-baserad teknik gör cancerdiagnostik enklare

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS