Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Finanstoppen satsar på kryptovalutor

Hilbert Group Börsnotering
”Kryptovalutor håller på att bli accepterat som betalningsmedel. De har en enorm effekt på emerging markets", säger Frode Foss Skiftesvik i Finansräven. (Foto: Unsplash)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 25 okt. 2021

I podden Finansräven deltar norrmannen Frode Foss Skiftesvik, som spenderat större delen av sitt yrkesliv i finansbranschen på Wall Street och London City. En mycket framgångsrik karriär, som nu även kommit att innefatta investmentbolaget inom kryptovalutor och blockchain Hilbert Group, som är på väg att listas på Nasdaq First North.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bland annat var Frode Foss Skiftesvik med och grundade ett finansföretag som sedan utvecklades till att bli en bank, som därefter såldes.

Grundade hedgefond

Han var då med och grundade hedgefonden Finnister Capital, som inledde med ett kapital på motsvarande cirka 700 miljoner kronor och som sedan växte till 21 miljarder kronor. Det var där han träffade Niclas Sandström, som är vd på Hilbert Group – då risk manager på Finnister Capital.

”Jag var nöjd att kunna vara med och finansiellt backa upp honom och teamet när Hilbert Group grundades”, säger Frode Foss Skiftesvik.

Han berättar att han blev intresserad på allvar av kryptovalutor efter många samtal med Hilbert Groups grundare Niklas Sandström och Magnus Holm.

”De håller på att revolutionera finansbranschen.”

Kryptovalutor allt vanligare inom finansvärlden

ANNONS

Kryptovalutor håller på att bli allt vanligare förekommande inom finansvärlden och hos stora finansiella aktörer.

”Kryptovalutor håller på att bli accepterat som betalningsmedel. De har en enorm effekt på emerging markets.”

Det beror på att genom blockchaintekniken är kryptovalutor betydligt effektivare än dagens betalningslösningar, som har höga transaktionskostnader.

Investera i större valutor

Med tiderna kommer skeptikerna även att ändra sig, bedömer han.

”Det kommer att bli omfattat av regulatoriska myndigheter och regelverk. Därmed kommer även allt fler institutioner att ha kryptovalutor sina portföljer.”

Den som funderar på att ha kryptovalutor i sin portfölj bör investera i större valutorna, anser han.

”De flesta kommer att ha mindre än 5 procent av kryptovalutor i sin portfölj. Personligen har jag mellan 5 och 10 procent i min portfölj.”

”Kryptovalutor kommer att öka mer i värden än alla andra tillgångsklasser.”

ANNONS

Läs mer: Analys: Kryptobolaget med stor kurspotential

Hajpat kryptobolag till börsen

Hilbert köper Coin360 – för analys av kryptovalutor

Välkommen på investerarträff med Hilbert Group 

Hilbert Group är ett unikt kryptoinvestmentbolag som direktnoterades på Nasdaq First North den 27 oktober. I anslutning till detta bjuder Hilbert Group därför in allmänheten till en digital investerarträff, vilken hålls torsdag den 11 november kl 08.30 – 09.30.

Anmäl dig här
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS