Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Få ett mer energieffektivt hem – utan att borra efter bergvärme

En luft/vattenvärmepump är ett bra alternativ för de som vill effektivisera elförbrukningen utan att borra på tomten.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 02 okt. 2023Publicerad: 02 okt. 2023

Vill ni effektivisera er elförbrukning men har inte möjlighet att borra på tomten?
Här är ett smidigt sätt att få bättre koll på kostnaderna. “En luft/vattenvärmepump är ett väldigt bra alternativ, särskilt i trånga kvarter, säger Magnus Wikman”, produktchef på Samsung Heating.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När elpriserna sticker iväg letar allt fler alternativa lösningar för att värma upp sina bostäder och minska förbrukningen. En populär metod är bergvärme, där man genom ett borrhål tar upp värme från marken.

“Men att borra ett hål för bergvärme är ganska dyrt. Dessutom finns det andra begränsningar. Varje bergvärmesystem behöver en radie på 10 meter runt borrhålet för att vara effektivt. Det är omöjligt i trångbodda kvarter”, säger Magnus Wikman.

”Inte ovanligt att spara upp till 70 procent”

För de som ändå vill ha fördelarna som ett vattenburet system ger finns en lösning: Luft/vattenvärmepumpar tar upp energin från utomhusluften och för den genom en värmeväxlare, på ett liknande sätt som med bergvärme. Resultatet blir ett mer behagligt inomhusklimat, och varmvatten, samt en effektiviserad energiförbrukning.

“Det är inte ovanligt att spara upp till 70 procent av förbrukningen om man installerar ett sådant här system. För varje kilowatt el som systemet förbrukar producerar den upp till 5kW energi till ditt hem”, berättar Magnus Wikman.

Magnus Wikman, produktchef på Samsung Heating.

Utvecklingen för Luft/vattenvärmepumpar har de senaste åren gått spikrakt uppåt. Samsungs senaste modell EHS Mono HT Quiet har ett modernt högeffektivt köldmedium och den senaste kompressortekninken som garanterar hög temperatur och effekt även vid mycket låga temperaturer.

“Vi ser att allt fler kunder väljer luft-vattenvärmepumpar i stället för att borra, även i norra Sverige. Samsungs modell EHS HT Quiet kan ge 100 procent värmeeffekt även vid -25 grader, något som inte var möjligt för bara tre år sedan. I dag är luft/vattenpumpar väldigt bra alternativ i hela Sverige.”

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

”Vill investera för lägre elkostnader i framtiden”

I Sverige finns det många äldre hus med element som kräver en varmvattentemperatur på 65 grader eller högre för att värma upp ett rum. Äldre värmepumpar klarade sällan att nå sådana temperaturer, men EHS Mono HT Quiet har en framledningstemperatur på upp till 70 grader, vilket gör den idealisk även för att uppgradera värmesystemen i äldre bostäder.

“Många av våra kunder vill investera idag för att ha lägre elkostnader i framtiden. Och nya luft/vattenpumpar kan betala tillbaka sig mycket snabbare. En luft/vattenpump som sparar 16 000 kilowattimmar per år och med ett elpris på 3kr, har sparat ihop till sitt inköpspris på drygt 3 år. Det scenariot gör att luft/vattenpumpar ökar så mycket i popularitet”, avslutar Magnus Wikman.

Vill du veta mer om Samsungs luft/vattenvärmepumpar? Läs här!

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS