AlcoBurner® – en probiotika som i stort sett fördubblar förbränningen av alkohol och dessutom minskar det som i vardagsspråk kallas baksmälla.

ANNONS

Här är den smått osannolika historien bakom upptäckten och förklaringen hur AlcoBurner® fungerar.

Grundläggande om den Aktiv Substansen

AlcoBurner är ett probiotiskt och prebiotiskt blandning, bestående av bakterie- och jäststammar extraherade från en naturlig biotop. Stammarna odlas på naturliga organiska substrat, riskli och sojamjöl, dvs. icke-GMO.

De enskilda stammarna har använts bland annat av livsmedelsindustrin för tillverkning av surkål, öl och kultiverade mejeriprodukter, ost, yoghurt mm.

De mikrobiella stammarna verkar probiotiska effekterna sker huvudsakligen i tunntarmen och ger balans och stabilitet åt mikrobiomet (tarmfloran)– inflammationer dämpas och immunförsvaret stimuleras.

De prebiotiska effekterna sker huvudsakligen i tjocktarmen där kostfibern bryts ned, dvs stabiliserat riskli, vilket ger jämvikt åt tarmen för bättre kontroll av blodsocker, blodfetter och mättnadskänsla.

Historien bakom AlcoBurner

På 1960-talet observerade en grisbonde att svin som lider av matsmältningsbesvär, diarré, hudflagor, klåda och dålig aptit spontant åt av ruttnande riskli i inhängnaderna.

ANNONS
ANNONS

De återhämtade sig extremt snabbt och med tiden märkte bonden att dessa grisar behövde mindre foder och kortare tid för att nå slaktvikt. Bonden gjorde det till en procedur och blandade ruttnande kli med foderpellets.

En tillverkningsmetod utvecklades baserat på det utvunna mikrobiella konsortiet och i början av 1980-talet godkändes produkten av det japanska läkemedelsverket som ett probiotiskt kosttillskott för naturlig tillväxt utan läkemedel och kemikalier till svin, fjäderfä, idisslare och fisk samt räkor.

I slutet av 1990-talet utvecklades en humankvalitet av den aktiva substansen och säkerhetstester inleddes eftersom inga biverkningar eller biverkningar hade observerats från djur under deras korta livslängd.

Inga biverkningar observerades från dessa test som terapi eller i kombination med vanligt använda mediciner, till exempel antiinflammatoriska, hjärtmedicin, antibiotika och mer.

Minskade biverkningar

Mycket snart rapporterade människor om förbättringar av olika tillstånd, såsom reumatoid artrit, IBS, IBD, matintoleranser och mer från regelbundet och långvarigt intag av produkten.

Vid kortvarig användning, såsom influensa och turistdiarré, rapporterades också snabba återhämtningar. Mer än 2 000 personer har använt produkten på kort och lång sikt, för vissa människor i mer än 20 år.

2012 lanserades en produktserie, Adileum, i Sverige för personer som lider av kroniska och autoimmuna inflammatoriska tillstånd relaterade till tarmkanalen, dvs IBS, IBD, reumatoid artrit och laktos / glutenintoleranser.

ANNONS
ANNONS

Så föddes AlcoBurner

Kort därefter gjorde kemisten Johan de Faire en ny komposition av den aktiva substansen för snabbare nedbrytning av den alkohol finns i tarmen och som bara är en belastning på levern och andra organ utan att bidra till någon positiv upplevelse. AlcoBurner hade fötts.

Se kemisten Johan de Faire berätta om Alcoburner: