Med omsättning på nära en miljard, och en stabil marginal om 5 procent, är den svenska arkitekt- och teknikkonsultkoncernen Projektengagemang (PE) väl positionerade för att skapa framtidens hållbara städer och samhällen. Bolaget har sedan starten 2006 växt både organiskt och med förvärv av ett 50 tal bolag.

Börsnoterade PE erbjuder innovativa och hållbara lösningar som bidrar till att förnya samhällen och att ge städer en hållbar utveckling.

Målet är offensivt – 2025 ska man vara Sveriges främsta konsultkoncern med fokus på byggnader och deras närmiljö, och konkurrerar då med bolag som Sweco och Afry.

”Vi ser att det långsiktiga behovet av våra tjänster kvarstår. Vår vision – att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar – ligger i tiden mer än någonsin och vår position som experter på byggnader och deras närmiljö stärker oss gentemot våra kunder, våra medarbetare och i vår rekrytering”, säger Helena Hed, vd på PE under PS Women Executive, 8 mars.

Positiv marknad – driven av flera megatrender

Marknaden för teknikkonsulter är positiv och drivs av flera megatrender – urbanisering, hållbarhet, digitalisering, säkerhet och den nya taxonomin är ett par exempel.

Även om det finns utmaningar på en makroekonomisk nivå, är bolaget fokuserat på att stärka sin position för att möta kundernas behov.

”Vi är väl positionerat som ett av Sveriges främsta konsultbolag med fokus på byggnader och deras närmiljö, vi är med och gör skillnad i att skapa framtidens hållbara samhällen och städer tillsammans med våra kunder.”

PE verkar på den svenska marknaden, i dag på 21 orter med cirka 4 000 kunder i 13 000 uppdrag.

Investera i Projektengagemang (PE teknik & Arkitektur) på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Högt ställda mål – utdelning en del av strategin

PE grundades 2006 och har sedan starten förvärvat ett 50-tal bolag. 2018 börsnoterades bolaget och sedan 2021 har bolaget en ny tydlig strategi för tillväxt.

Bolagets finansiella mål är att nå 10 procent EBITA-marginal och 15 procent tillväxt över tid. Utöver det finns en utdelningspolicy där 30-50 procent av vinsten ska delas ut.

”Vi har valt att renodla verksamheten och i dag ser vi en ökande omsättningstillväxt. Vi har en tydlig stabil plattform och ett tydligt fokus framåt.”

Hållbarhet och tillväxt – nycklar till framgång

PE är ett bolag med en hållbar agenda. Och det gäller både lösningar och rådgivning till kunder som att vara en långsiktigt hållbar arbetsgivare.

”Vi bidrar till Agenda 2030 och kundernas hållbarhetsarbete genom aktiva råd i våra uppdrag. Vi strävar efter att leva som vi lär med målet att vara klimatneutrala år 2030. För mig är det också viktigt att vi är ett jämställt och inkluderande bolag, med bland annat en jämn könsfördelning om 40/60 på alla nivåer. I dag är vi 36 procent kvinnor i bolaget och 50 procent män i ledningen.

”Vi är stolta över vår rekordhöga medarbetarnöjdhet (eNPS) och kundnöjdhet (NPS). Och vi har många återköpande kunder, vilket ger en god orderingång.”

Bred portfölj av uppdrag

PE har en bred portfölj av kunduppdrag. Allt från skolor och sjukhusbyggnader, till försvarsbyggnader, museer och kommersiella fastigheter. Samtliga med den minsta gemensamma nämnaren – hållbarhet i fokus.

Ett större projekt är om- och tillbyggnaden av Danderyds sjukhus. Ett annat Forskaren, ett internationellt nav för Life Science i Stockholm.

”En trygg investering”

”Det finns ett växande behov av de tjänster vi erbjuder där megatrender driver på. Vår diversifierade och decentraliserade affär bidrar till stabilitet trots konjunkturvariationer.”

”Vi ser att det är en god efterfrågan och en god investeringsvilja att skapa ett hållbart och redundant samhälle framåt. Alla som jobbar med fastigheter och deras omgivning behöver jobba med att minska dess klimatpåverkan.”

Investera i Projektengagemang (PE teknik & Arkitektur) på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Vill du veta mer om PE Teknik & Arkitektur? Bolagets hemsida hittar du här [PE Teknik & Arkitektur]

Vill du hitta fler spännande investeringar? Spana in PS Small Cap 

 

ANNONS
ANNONS