Det finns en sektor som har gett bättre avkastning än börsen som helhet och som dessutom klarar lågkonjunkturer bra – hälsovård. Satsningar på hälsa och medicin upphör inte i dåliga tider – något som borgar för fortsatt gynnsamma möjligheter till investeringar.

Därför öppnar Avanza dörren till en fond för dig som vill investera i verksamheter inriktade på människors hälsa.

Astrid Samuelsson och Ellinor Hult är förvaltarna bakom Avanzas nya fondsatsning. Den nya fonden, Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult, fokuserar exklusivt på hälsovårdssektorn och lanseras i samarbete med HealthInvest Partners AB.

Investera i fonden Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult här

Avanza
 

Sektorn har visat stark tillväxt under de senaste 15 åren, hälsovårdsaktier har globalt levererat en genomsnittlig avkastning på 13 procent under perioden, vilket kan jämföras med börsen som brukar sägas avkasta 7 procent årligen.

Enorm tillväxtpotential

”Det finns en enorm potential i den här sektorn och det känns därför mycket roligt att kunna erbjuda den investeringsmöjligheten till alla Avanzas sparare nu. Dessutom har den som sparar i fonden chans att investera sina pengar i bolag som tar fram banbrytande behandlingar i allt från cancer till Alzheimers sjukdom”, säger Anna Larris, vd för HealthInvest Partners AB.  

Dagens PS träffade fondförvaltarna i samband med lanseringen, ta del av intervjun i sin helhet här:   

Bred och hållbar hälsovårdsfond

Astrid och Ellinor förvaltar även Healthinvest Partners fond Sustainable Healthcare som lanserades i december 2022, men som har riktat sig till institutionella investerare.

Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult kommer nu göra Astrid och Ellinors strategi tillgänglig även för privatsparare. 

Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult är en globalfond som investerar i en blandning av stora stabila bolag med tillväxtpotential och mindre, innovativa bolag med större uppsida och högre risk.  

I portföljen finns en kombination av bolag från hälsovårdssektorns många delar, från läkemedel och bioteknik till digitalisering, vård och laboratorieutrustning.  

Fonden är en så kallad artikel 9-fond, vilket innebär att den har som mål att investera i bolag som bidrar till att uppfylla FN:s globala utvecklingsmål ”god hälsa och välbefinnande”.  

”Vi ser mycket tillväxt  i den här sektorn. Vi letar innovation och områden där det händer mycket och vi vill också hitta behandlingar som gör stor skillnad för patienter” säger Astrid Samuelsson i intervjun med Dagens PS. 

Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult 

Avgift:
1,25 %

Antal bolag i fonden: 60-70
Sektor: Hälsovård
Förvaltare: Astrid Samuelsson & Ellinor Hult
Hållbarhet: Artikel 9 (mörkgrön fond) 

Avanza
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Läs mer: Därför ska du investera i kundupplevelsen [Dagens PS]

ANNONS