Det finns en fortsatt stor uppsida i Nordic SME-listade Rentunder Holding:s aktie – bolaget säljer helautomatiserade båttvättar. Den bedömningen gör analysföretaget Emergers efter att Rentunder tagit flera strategiskt viktiga ordrar i Europa och bolagets patentsökta helautomatiserade båttvättar håller på att utvecklas. Med hänsyn tagen till en potentiell förstärkning av kassan för att accelerera utvecklingen ser Emergers nu ett motiverat värde på 1,6–2,0 SEK per aktie på 12–24 mån sikt – uppgång med cirka 60 procent jämfört med måndagens kurs.

ANNONS

Rentunder har under våren ingått flera kontrakt med distributörer i framför allt Europa. Bland annat har bolaget redan presenterat försäljning i Finland, Schweiz och Frankrike, utöver den tidigare etableringen i Kroatien och USA.  

Högre försäljningstakt

”Vi är fortsatt positiva till bolagets utveckling där högre priser och en högre försäljningstakt än vi tidigare räknat med motiverar en höjning av vår prognos”, konstaterar Emergers i sin analys, och fortsätter:

”Detta är positivt inte enbart på grund av försäljningen i sig självt, utan även att varje etablering på en ny marknad ger ytterligare en referensanläggning där man kan demonstrera hur väl tvätten fungerar för potentiella operatörer, distributörer och båtägare.”

Automatiserade båttvättar

Emergers lyfter också fram utveckling av Rentunders helautomatiserade båttvättar, som man inom en snar framtid ska kunna leverera ut till sina operatörer, efter att en patentansökan skickades in i slutet på april.

”Den automatiserade tvätten är ett möjligt tillägg till deras befintliga tvättar av nyare modell, vilket alltså innebär att en uppgradering inte kräver installation av en helt ny produkt. För operatörens del innebär det kraftigt reducerade personalkostnader, då tvätten inte kräver bemanning. Dessutom kan öppettiderna lätt förlängas vilket gör det mer flexibelt för båtägarna att använda tvätten när det passar dem själva.”

Här kan du läsa hela analysen [Emergers.se]

Läs mer om Rentunder:

Genombrottsorder för Rentunder i Schweiz [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Nu är den här – en helt automatiserad båttvätt [Dagens PS]

Rentunder expanderar vidare i USA – går in i en ny delstat [Dagens PS]

Svenska miljöanpassade båttvättens segertåg [Dagens PS]