Cleantechbolaget Rentunder – listat på NGM – har sålt en av bolagets miljöanpassade båttvättar till sin distributör i Schweiz. Det är bolagets första försäljning till Schweiz. Ordervärdet uppgår till ca 3 mkr.

ANNONS

Rentunders schweiziska distributör har köpt en så kallad BIGWASH. Anläggningen för båttvättar planeras att installeras senast under tredje kvartalet i en sjö i Schweiz. Förhandling om exakt var pågår.

”Vi har en mycket ambitiös internationell expansionsplan, som vi ser håller på att förverkligas. Därför är vi glada att ha en skicklig och framåt distributör som Swiss Elementic. Schweiz har ett mycket aktivare båtliv än vad många kanske tror. Dessutom är miljömedvetenheten i landet mycket stor”, säger Mikael Alvén, vd för Rentunder Holding, och fortsätter:

”Vi har ett mycket gott samarbete med Swiss Elementic och gett dem möjlighet att bearbeta potentiella kunder i flera länder i Europa, bland annat Tyskland, Österrike och delar av Frankrike. Rentunder har redan tidigare i år installerat sin första båttvätt i Europa, utanför Norden, i Kroatien, och kommer därmed ha två installationer i Europa utanför Norden i år.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nu är den här – en helt automatiserad båttvätt [Dagens PS]