Dagens PS

Snabba cash-villa såld för 23,5 miljoner

Villa Kastenhof från Snabba Cash
Snabba cash-villan, villa Kastenhof, har sålts för 23,5 miljoner kronor. (Bild: Vänersborgs museum)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 20 sep. 2021

Den välkända och anrika Villa Kastenhof utanför Göteborg har fått nya ägare. Det 1200 kvadratmeter stora huset, känd från filmen Snabba cash, såldes för 23,5 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den stora villan från 1891 ligger i Lerums kommun utanför Göteborg. Den byggdes en gång i tiden åt grosshandlare Christopher Carlander, medlem i den kända släkten som grundade SKF under 1900-talets början, skriver Göteborgs-Posten.

Byggnaden har varit stilbildande för liknande byggen i centrala Göteborg. Den har också använts som en av miljöerna vid inspelningen av filmen “Snabba cash”.

Villa Kastenhof har rönt stort intresse på Hemnet och var den mest klickade i Västra Götaland under 2020.

Villan har 17 rum och kök enbart i huvudbyggnaden, men där finns också ett orangeri med 10 sovrum, bad och kök och ett garage för fyra bilar.

När fastigheten såldes i augusti var det till en summa på 23,5 miljoner kronor. Köparen är ett vårdbolag som planerar att driva ett hem för vård och boende (HVB) för kvinnor, enligt mäklaren Ludwig Lundgren på Eklund Stockholm New York. Tanken är att den unika stilen i villan ska bevaras.

“Det var ett tiotal spekulanter som var på visning”,skriver Lundgren i ett mejl till GP om intresset för Villa Kastenhof.

“Husets storlek och pris gör att antalet intressenter är stort, men seriösa spekulanter som faktiskt vill köpa är färre.”

Läs också:

Lyxvilla på privat ö i Florida till salu – för en miljard
Elon Musk bor på bara 37 kvadratmeter

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS