DagensPS.se skrev nyligen om Avanzas-ekonomen Claes Hembergs totalsågning av den svenska PPM-säljaren Allra i en artikel i Dagens Industri.

ANNONS

”Direkt otydligt, vilseledande och långt ifrån de regler som finns för att sälja fonder”, sa Hemberg bland annat och var kritisk till fondbolagets marknadsföring och säljmetoder.

Nu svarar Allra på kritiken. I en kommentar till DagensPS.se understyker man att bolaget följer gällande lagstiftning och regelverk – något Di.se också påpekade i artikeln – men ”beklagar att vi sammanblandats med aktörer som bedriver oseriös verksamhet”.

Att Allras fonder Lagom och Försiktig skulle ha presterat dåligt, håller man heller inte med om. Enligt bolaget, som hänvisar till siffror från Pensionsmyndigheten, har de två fonderna genererat i snitt 8 procent avkastning per år åt kunderna.

Man medger dock att 2016 blev en besvikelse.

”Vi är dock inte helt nöjda med utfallet under 2016 och vi fokuserar nu på att stärka upp förvaltningen ytterligare för att kunna leverera en fortsatt god avkastning till våra pensionssparare”, skriver bolaget men kallar Hembergs jämförelse mellan fonden Lagom och ett globalt aktieindex för ”missvisande”.

”Under perioden har fonden inte varit en renodlad aktiefond utan en aktivt förvaltad fond, där andelen placerat i aktie- och räntemarknaden varierat i storlek och över tid /…/ Den varierade andelen av aktier och räntepapper gör att det även är svårt att ange ett jämförelseindex då förvaltningen inte har en fast mix av aktier eller räntepapper.”

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Utskälld vd köpte Sveriges dyraste villa [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Pensionsbluffare gick på mina [DagensPS.se] >