Marketwatch har kartlagt hur världens mest förmögna förvärvat sina rikedomar och enligt artikeln har 60 procent av de rikaste i både Sverige och Tyskland – sex av tio alltså – ärvt sina pengar.

Just det där att ärva rikedomar är vanligt i hela Europa och Danmark utmärker sig på kontinenten med den högsta andelen rika arvtagare. 83 procent av de danska miljardärerna uppges ha ärvt sina förmögenheter.

Även i Sydkorea är en hög andel av landets rikaste arvtagare till pengarna. Sju av tio, eller 73 procent, av rikingarna i Sydkorea har haft förmåner att ärva sina pengar, skriver Marketwatch.

I Ryssland har de flesta rika däremot lyckats blivit rika genom politiska nätverk, det vill säga goda kontakter med makthavare, medan de allra rikaste kineserna arbetar hårt för sina rikedomar.

ANNONS
ANNONS

”Den snabbväxande ekonomin och tillväxtboomen i Kina har skapat över 200 miljardärer”, konstaterar en expert i Market Watch-artikeln, där grafik illustrerar var miljardärerna finns globalt och på vilket sätt de tillskansat sig sina miljardärer.

USA är fortfarande det land som har flest och mest rika. En tredjedel av världens rikaste är amerikaner.

LÄS MER: ”Where the world’s billionaires are and how they got there” [Marketwatch] ›