Från och med måndag kan du via Nordea handla aktier med en courtageavgift på 0,06 procent av postens pris. Det kan jämföras med dagens 99 kronor per affär och i med chocksänkningen av avgifterna blir kostnaden som lägst 1 krona, skriver Dagens Industri.

ANNONS

Storbanken följer därmed efter de populära nätmäklarna Avanza och Nordnet som de senaste åren slopat courtaget helt för kunder med depåinnehav på 50.000 kronor respektive 80.000 kronor. Ambitionen är att Nordea, som i dag har 4,2 miljoner privatkunder, ska rida på den senaste tidens rusande aktietrend och sno tillbaka kunder från nätmäklarna.

”Vi har varit attraktiva för kunder med lite större aktiedepåer. Nu ändrar vi courtaget så att fler kan få låga avgifter för aktiehandel /…/ Det är få exempel där vi inte kommer bäst ut efter den här prisjusteringen”, säger Katja Bergqvist, chef för Nordeas sparerbjudande till Di.

Men nog har Nordea en stor utmaning framför sig. Nordeas aktiehandel står i dag för omkring 20.000 avslut per dag vilket kan jämföras med nätmäklarnas 100.000 avslut per dag.

MISSA INTE: Här är nestorns börsfavorit [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Nordea-kunder hotas av okänd brakförlust [DagensPS.se] >