DagensPS.se berättade på torsdagsmorgonen, med hänvisning till Dina Pengar i Expressen, om fonddirektörerna som skor sig på pensionspengar och vältrar sig i lyx.

ANNONS

Granskningen som uppenbarar hur fondförvaltarna blivit rika på höga förvaltningsavgifter – och usla avkastningar – upprör statsminister Stefan Löfven (S), som nu uttalar sig om saken i Expressen.

”Är de borgerliga partierna beredda att diskutera en större förändring av systemet, så att pengarna går till pensionärerna och inte till förvaltarna?” frågar Stefan Löfven.

Hösten 2014 slöt Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna den pensionsuppgörelse som fortfarande gäller, skriver tidningen och berättar att Stefan Löfven i dag dömer ut uppgörelsen.

”Vi måste se till att rätta till det så att pengarna går till pensionärerna”, säger Löfven i dag till Expressen och förklarar att det finns en utredning som tittar på det här.

Dock tror han inte det är tillräckligt utan anser att det krävs mer.

ANNONS
ANNONS

”Pensionspengarna ska gå till pensionärerna och inte till avgifter till bolag som i många fall inte presterar något bättre än AP7”, understryker statsministern och betonar att han vill ta upp en partiöverskridande diskussion med omedelbar verkan.

MISSA INTE: Utskällda fondtoppar lever i lyx [DagensPS.se] >