De svenska bostadspriserna fortsatte att backa i november, både för bostadsrätter och för villkor i Sverige. Det framgår av den senaste månadsstatistiken från Valueguard som publiceras på fredagen.

ANNONS

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,7 procent mellan oktober och november. På tre månader är priserna ned med 1,9 procent medan det i årstakt noteras en uppgång på 0,8 procent.

Bostadsrättsindex backade med 1,3 procent mellan oktober och november. På tre månader är priserna ned 2,0 procent och i årstakt är nedgången 0,7 procent.

Villaindex tappade 0,4 procent mellan oktober och november. På tre månader är nedgången 1,8 procent medan det i årstakt noteras en uppgång på 1,7 procent.

Priserna sjunker i november för både bostadsrätter och villor i alla tre storstäder. I Stockholm går bostadsrätterna ner med 1,3 och villorna med 0,8 procent. I Göteborg går bostadsrätterna ned med 1,6 och villorna med 1,0 procent. I Malmö går bostadsrätterna ned med 1,2 och villorna med 1,0 procent

Justerat för säsongseffekter stiger HOXSWE med 0,7 procent i november då hösten tenderat att vara en svagare period på bostadsmarknaden. Bostadsrättsindex stiger med 0,5 procent och villaindex stiger med 0,6 procent efter säsongsrensning.

ANNONS
ANNONS

[vc_row_inner css=”.vc_custom_1541519374665{padding-top: 0px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”]

[vc_empty_space height=”20 px”][vc_separator][vc_empty_space height=”20 px”][vc_column_text]När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” shape=”square” style=”flat” add_button=”bottom” btn_title=”Öppna konto” btn_style=”flat” btn_color=”green” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-bar-chart” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fbit.ly/basta_sparranta||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1542377733656{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”][/vc_cta][/vc_row_inner]