Det är fortsatt stark tillväxt för Hemnet, som ökar både omsättningen och vinsten kraftigt i första kvartalet.

ANNONS

Det är fortsatt stark tillväxt för Hemnet. Bostadssajtens omsättning under årets första kvartal blev 143 miljoner kronor, skriver Di.se och uppger att det är en ökning med 23,6 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Hemnets resultat, mätt i justerad ebitda, landade på 57 Mkr. Det är 57,1 procent högre än för ett år sedan, berättar Di.

Den justerade ebitda-marginalen ökade till 40,1 procent från 31,6 procent.

Intäkterna ökade överallt

”Intäkterna ökade i alla våra fyra kundkategorier drivet av en fortsatt tillväxt för våra tilläggstjänster för bostadssäljare, en justering av ersättningsmodellen för fastighetsmäklarkontor, prisjusteringar, samt en fortsatt stark utveckling för vårt B2B-erbjudande”, skriver Hemnets vd Cecilia Beck-Friis.

Bostadsmarkanden är som bekant fortsatt glödhet och antalet publicerade bostadsannonser på Hemnet uppgick till 44 000 under första kvartalet.

Det är visserligen något färre än under samma tid i fjol då 46 800 bostadsannonser publicerades, men det är ändå en hög siffra. Att kvartalssiffran inte var högre under Q1 i år beror på att villautbudet är ovanligt lågt på marknaden.

Hemnets vd räknar med fortsatt starka siffror när nästa kvartalsrapport släpps.

ANNONS
ANNONS

Bostadssajten klev in på börsen den 27 april och har gått som en raket, aktien är upp med 93 procent jämfört med teckningskursen, framgår det på Di.se.

Läs även: Hemnets aktie upp 42 procent på en förmiddag [DagensPS.se] »