Under årets första månad steg priserna på bostadsrättslägenheter i Stockholmsområdet med 2,6 procent jämfört med december 2020.

ANNONS

Det här visar nya siffror från SBAB och Booli, rapporterar TT i en artikel på SvD.se och konstaterar att bostadsmarknaden tog ny fart i januari efter stiltjen i december.

Priserna gick upp överlag både på bostadsrätter och villor under januari och av det index som bolåneinstitutet SBAB nu presenterar tillsammans med Booli framgår det att den starka prisutvecklingen på bostäder i Sverige håller i sig, trots ovissheten kring ekonomin i pandemin med bland annat ökande arbetslöshet.

”Siffrorna är förvånansvärt starka”

Medan lägenhetspriserna i Stockholms med omnejd steg 2,6 procent i januari noterade Stormalmö en prisuppgång på bostadsrätter med 1,6 procent. I Storgöteborg steg bostadsrättspriserna 0,6 procent.

”Siffrorna är förvånansvärt starka i januari. Det har varit en otroligt stor uppgång av bostadspriserna sedan den krisartade situationen under förra våren”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, enligt TT.

Malmö utmärker sig med det största prislyftet på villor i januari, upp 6,7 procent, medan priserna på villor i Göteborg klättrade 3,5 procent och i Stockholm 2,5 procent.

ANNONS
ANNONS

Enligt Robert Boije är utbudet just nu väldigt lågt, vilket bidrar till att priserna stiger.

Läs även: Fastighetsbyråns vd: Säljarnas marknad igen [DagensPS.se] »