Dagens PS

Bankjättar skakade - tvingas sänka boräntan

Oj då
Oj då
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 11 apr. 2018Publicerad: 11 apr. 2018

Uppstickarnas entré på den svenska bolånemarknaden får effekt. Det konstaterar Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidningen berättar att Danske Bank nu meddelar att man “chocksänker sin ränta på bolån med två års bindningstid” – det rör sig om en sänkning med 56 punkter till 1,29 procent – vilket banken tidigare även kört i en kampanj, enligt Di – och det här villkoret uppges gälla tills vidare.

Di Digital, men även Dagens PS, har tidigare berättat om de kaxiga utmanarna på bolånemarknaden, däribland Enkla som erbjuder bolån till extremt låga 0,95 procent.

En annan, ny aktör är Stabelo, som enligt Di-artikeln också utlovar bolån till 1,29 procents ränta.

Så här kommenterar Stojko Gjurovski, chef Personal Banking på Danske Bank Sverige, dagens besked om den kraftigt sänkta bolåneräntan, enligt Di:

“Bolånemarknaden är i förändring där alltfler aktörer vill slå sig in på marknaden. En ökad konkurrens är bra för kunderna och här vill Danske Bank, som en utmanare på den svenska marknaden vara med och ge både våra befintliga och nya kunder en av marknadens lägsta räntor i kombination med ett komplett bankerbjudande”.

“Många anser att två år är en lagom lång tidshorisont och därför valde vi att ta fram ett riktigt bra erbjudande på just två år. Vi vet också att en stor andel bolånetagare i Sverige har en högre ränta än 1,29 procent och därför är jag övertygad om att det här är en av de absolut bästa räntorna man kan få just nu”.

Di uppger att SEB hade lägst genomsnittsränta i mars på bolån med två års bindningstid (1,43 procent) medan Danske Banks och Ica-bankens räntor i samma klass låg på 1,48 procent.

Läs även om hur lukrativ bolånen är för storbankerna.

ANNONS

Här kan du läsa mer om de dumpade bolånen och att Finansinspektionen kan stoppa dessa.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS