Visste du att det i Stockholm finns 300 BMW och MINI som du kan använda dygnet runt när du plötsligt behöver en bil? Bäst av allt, du behöver aldrig lämna tillbaka bilen där du tog den.

Över 30.000 Stockholmare och flera företagare använder redan DriveNow – en bildelningstjänst från BMW och MINI.

Det är praktiskt på alla sätt. Här är ett exempel: ett ärende brådskar och en taxiresa känns onödigt dyr. Dessutom kanske kollektivtrafiken inte funkar – då blir det här räddningen.

Apropå räddning är bildelning tveklöst mer hållbart och skonsamt mot miljön än om alla sitter och kör olika bilar. Det är alltså klimatsmart.

Konceptet då? Ja, det är enkelt

Du registrerar dig på bara tio minuter. På hemsidan laddar du även ned appen. Sedan hittar du en ledig bil i närheten av där du är och kan börja köra. Du reserverar och låser upp bilarna med appen och sedan har du en ny BMW eller MINI helt för dig själv så länge du behagar.

Parkera gratis i Stockholm

Det bästa med DriveNow är att du kan lämna bilarna över hela stan där det passar dig och att parkeringen ingår i priset. Du måste inte lämna tillbaka bilen där du tog den. Det enda du behöver göra är att parkera på första bästa gatuparkering – som sköts av Easypark – kliva ur och låsa bilen med appen och lämna den där.

Smidig prismodell

Du betalar bara när du använder tjänsten och då ingår allt: bränsle, kilometer, vägtullar, försäkring samt kostnaden för parkering i Stockholm. Du kör från 4,80 kr/min (priset varierar efter bilmodell upp till 5,50 kr/min för BMW X1) och tjänsten har inga års- eller månadsavgifter. Om du behöver bilarna längre kan du boka ett timpaket i appen till ett lägre pris, upp till 96 timmar. Även då ingår allt bränsle och parkering i Stockholm.

Körglädje från BMW och MINI

Det roligaste med DriveNow är att du kan välja mellan allt från smidiga MINI i olika varianter till BMW 1-serie, rymliga BMW X1 och helt elektriska BMW i3. Under april har flottan utvidgats med 20 st MINI cabriolets, lagom till sommaren!

ANNONS
ANNONS

”Det är sällan en enskild bil passar alla tillfällen och därför kan våra kunder välja vilken modell som passar bäst beroende på om de ska storhandla eller ge sig ut på en utflykt. Bilarna är sedan utspridda över hela stan och är tillgängliga dygnet runt”, berättar Marie Broberg, marknadschef för DriveNow i Sverige.

DriveNow sköter allt

En stor del av konceptet går ut på användarna inte ska behöva fundera själva på tankning, tvättning, underhåll och besiktning.

”Vi förstår att stockholmarna har ett innehållsrikt liv med mycket på schemat och därför tar vi hand om bilarna åt dom. Börjar bränslet ta slut skickar vi till exempel ut en av våra medarbetare som fyller upp den och ställer tillbaka den på gatan”, säger Marie Broberg.


Kör utan krångel

Att prova är det bästa sättet att upptäcka hur smidigt det är. Just nu kan du via Dagens PS gå med för endast 49 kronor i stället för 290 kronor och få första 20 minuterna gratis att testa tjänsten med!

CTA Drivenow

DriveNow_GIF