Dagens PS

Klart för självutcheckning på Systemet

Systembolagets system för vinleverantörer är inte helt transparent.
Systembolagets system för vinleverantörer är inte helt transparent.(Foto: Anders Wiklund/TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 13 sep. 2021

Systembolaget kommer att prova självutcheckning i några butiker från och med september, skriver Dagens Handel.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Systembolaget testar självutcheckning i sina butiker vid Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro. Tanken är att möta kundernas förändrade köpbeteenden och förväntningar, skriver Systembolaget i ett pressmeddelande.

“I direkt anslutning till den ordinarie kassan kommer kunder kunna välja kassan med självutcheckning där vi har medarbetare på plats för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs”, säger Emil Agén, butikschef Systembolaget Torsplan till Dagens Handel.

“Eftersom alkohol inte är som andra varor kommer vi att genomföra självutcheckningen på vårt sätt.  För oss är det viktigt att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar – med omtanke om alla.”

Testet med självutcheckning ska pågå fram till maj nästa år. Satsningen ska utvärderas av externa undersökningsföretag, som ska göra extrainsatta ålderskontroller och så kallade exitmätningar när kunden lämnar butiken.

Medarbetare kommer att bli intervjuade och Systembolaget kommer att utvärdera försöket utifrån flera parametrar innan man fattar beslut om någon fortsättning. Därefter kan konceptet komma till fler butiker.

Läs också:

Därför är det glest i hyllorna på Systembolaget
Svenskarna snåljåpar när det kommer till vin

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS