Jaguar lanserar under en tidsbegränsad period en ny version av helt eldrivna I-PACE som fått namnet 320 Limited Edition. Det handlar om en specialutrustad instegsmodell med mindre hästkrafter men fortfarande med upp till 470 km räckvidd.

ANNONS

Som ett av få europeiska länder har Sverige fått möjligheten att sälja en speciell limited edition av Jaguars prisvinnande elbil Jaguar I-PACE. Den nya versionen heter I-PACE 320 S Limited Edition, och som namnet indikerar är antalet hästkrafter i bilen nu 320 mot grundversionens 400 hk.

Jaguar I-PACE 320 Limited Edition

“Vi är mycket glada över att ha valts ut som ett av de länder där nya Jaguar I-PACE 320 Limited Edition kommer att säljas. Det är ett unikt och tidsbegränsat erbjudande till de svenska kunderna – en elbil i premiumklass med fantastisk design och sportiga köregenskaper – för de flesta räcker 320 hk. Jag är säker på att den kommer att attrahera nya kunder”, säger Jakob Månsson, produktchef på Jaguar Land Rover i Sverige.

Kampanjbilen Jaguar I-PACE Limited Edition kostar från 799 900 kr och är fullmatad med utrustning såsom: LED-strålkastare, 20-tumsfälgar, eldriven baklucka, trådlös mobilladdning, tonade fönsterrutor, uppvärmd ratt och framruta. Förutom antalet hästkrafter är den nya modellen identisk med I-PACE 400EV Model Year 21. Det enda som påverkas är toppfart, vridmoment och acceleration.

Mindre prestanda men samma räckvidd

I I-PACE Limited Edition är toppfarten 180 km/h. Accelerationen från 0-100 km/h ökar från 4,8 till 6,4 sekunder och vridmomentet sjunker från 696 Nm till 500 Nm. När det gäller räckvidden är den identisk. Upp till 470 km på en laddning. En 11 kW onboard-laddare är standard, vilket innebär möjlighet till trefasladdning och därmed markant snabbare laddning hemma.

ANNONS
ANNONS

Jaguar I-PACE 320 Limited Edition

Vid anslutning till en väggmonterad box på 11 kW når man en räckvidd på 53 kilometer (WLTP) i timmen. En full laddning från helt urladdat tillstånd tar nu endast 8,6 timmar – perfekt för laddning hemma över natten. För den som är ute och reser och har tillgång till publik DC-laddning så ger en laddare på 50 kW upp till 63 kilometer på 15 minuter, medan en laddare på 100 kW ger upp till 127 kilometer på samma tid.

Ett nytt smart infotainmentsystem

Jaguar I-PACE är den första Jaguar-modellen som är utrustad med det nya Pivi Pro-infotainmentsystemet. Pivi Pro är lika intuitivt att använda som en smartphone. Systemet är snabbt och responsivt med förbättrad elbilsnavigation, som kan visa dig tillgängliga och upptagna laddningsstationer i närheten, vad en laddning kostar på de olika laddningsstationerna och hur lång tid laddningen tar. Den virtuella HD-instrumentgruppen på 12,3”, pekskärmarna på 10” upptill och 5” nedtill samt de multifunktionella reglagen erbjuder en modern grafik.

Jaguar I-PACE 320 Limited Edition

Den nya menystrukturen gör det enkelt att navigera i systemet. Funktioner som man använder ofta, är åtkomliga via ett klick på startskärmen. Det nydesignade navigationssystemet halverar antalet steg som krävs för att ställa in en destination. Man zoomar alltså ut och in på kartan med fingerrörelser på samma sätt som på en smartphone.

I-PACE har även trådlös mobilladdning (extrautrustning) under den ”svävande” mittkonsolen. Den trådlösa laddningen innefattar också signalförstärkning, vilket säkerställer att enhetens signal förblir stark under längre tid. Ett Smartphone-paket med Apple CarPlay och AndroidAuto är standardutrustning. Det gäller också Bluetooth-tekniken som kan parkoppla två telefoner samtidigt så att du alltid har säker uppkoppling.

ANNONS
ANNONS

3D-kamera och ClearSight-backspegel

En smart detalj är ClearSight-backspegel och en 3D-surroundkamera. I kupén erbjuder ClearSight-backspegeln en obehindrad vy över vägen bakom bilen genom att använda en vidvinkelkamera med anslutning till en högupplöst skärm som är inbyggd i den ramlösa backspegeln i glas.

Jaguar I-PACE 320 Limited Edition
Exempel från Jaguar XE (Foto: Jaguar)

En liten omkopplare på backspegeln ger föraren möjlighet att obesvärat växla mellan backspegelns standardvisning och kamerans bildvisning. Den högupplösta kameran är integrerad i den takmonterade antennmodulen och fungerar under alla förhållanden. En skyddande kant samt vattenavvisande beläggning hjälper till skydda kameralinsen mot vatten och säkerställer att den alltid är ren.

Frisk luft till alla

Den nya klimatanläggningen säkerställer en energieffektiv uppvärmning eller kylning i upp till fyra zoner oberoende av varandra. Jonisering av kupéluften är konstruerat för att avlägsna allergener och systemet omfattar nu även ett filtreringssystem. Det har som uppgift att fånga upp ultrafina partiklar, bland annat skadliga PM2,5-partiklar. Det nya filtreringssystemet ger även möjligheten att använda systemet till förklimatisering (som optimerar batteritemperaturen).

Jaguar I-PACE 320 Limited Edition

Här kan du läsa mer om Jaguar I-PACE.