Volvo Cars börsnoteras på Stockholmsbörsen inom kort, enligt flera källor till Reuters, som skriver att ägaren Geely för avancerade diskussioner med banker. 

ANNONS

Geely siktar på en värdering av Volvo Cars på 20 miljarder dollar, motsvarande 171 miljarder kronor, och börsnoteringen ska ske i Stockholm, skriver Reuters. En av källorna uppger till nyhetsbyrån att listningen ska ske redan i september. Listningen skulle bli en av de största i Europa i år.

Rådgivande banker anges vara Goldman Sachs och SEB, men även BNP Paribas, Carnegie och HSBC ska vara involverade i processen enligt nyhetsbyråns källor.

Volvo Cars och Geely har avböjt att kommentera uppgiftern. Inte heller bankerna har lämnat någon kommentar till Reuters. I början av september kommenterade Volvo Cars den kommande börsnoteringen till Dagens industri med att ”processen fortsätter enligt den tidigare kommunicerade planen, utan att någon definitivt besluts tagits än”.

Volvo Cars var nära att börsnoteras redan 2018 men processen avbröts med en hänvisning till det sura affärsklimatet för fordonsaktier. När börsplanerna offentliggjordes i våras beskrevs tidpunkten som ”senare i år”.

Volvo varnade tidigare i september för att försäljningsvolymerna under andra halvåret 2021 kan sjunka efter att företaget tvingats minska produktionen på grund av materialbrist.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Volvo Cars rapport: ”Vårt bästa resultat på 94 år” [Dagens PS]

Läs även: Volvo Cars vd tiger om skepsis inför börsnotering [Dagens PS]