Dagens PS

Svenska elbilstillverkaren Uniti i konkurs

Lewis-Horne.Uniti
Vd Lewis Horne är även bolagets största ägare. (Foto: TT)
Daniel Bylund
Daniel Bylund
Uppdaterad: 16 mars 2022Publicerad: 15 mars 2022

Elbilstillverkaren Uniti kämpade länge för sin överlevnad, men nu är bolaget försatt i konkurs, rapporterar Breakit. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Senast i december kunde Dagens PS avslöja att bolagets vd Lewis Horne befann sig på en segelbåt på andra sidan jorden – när han bad om fem miljoner via Linkedin för att undvika konkurs.

Bolaget fick in 100-tals investeringslöften och konkursen kunde undvikas. De hade då storslagna planer på att bygga en elbil som skulle utmana bilindustrin. Bilder på en prototyp visades upp och bolaget meddelade att de fått in förhandsbokningar på 500 miljoner kronor.

Men nu verkar Uniti nått vägs ände med sina planer. Under fredagen sattes bolaget i konkurs av Lunds tingsrätt. Det framgår av tingsrättens handlingar att bolaget är på obestånd och de har därför försatt sig själv i konkurs.

Lewis Horne, som är vd äger genom eget bolag 80 procent av bolaget – befinner sig fortfarande på sin segelbåt för att segla jorden runt.

Läs mer: Vädjar om 5 miljoner i krisen – från segelbåten

Läs mer: Elbilsbolaget Uniti räddat från konkurs

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS