Idag öppna Polestar sitt andra showroom för intresserade bilköpare i PK-huset mitt i centrala Stockholm. Konceptet som Polestar kallar ”Space” påminner lite om Teslas ”butik” strategi men med en hel del innovativa inslag som kan ändra sättet att köpa bil.

ANNONS
I ljusa och luftiga lokaler i centrala Stockholm, kan man titta på Sveriges senaste bidrag till bilbranschen. (Foto: Håkan NIlsson)

Polestar representerar ett nytt sätt att exponera och sälja sina bilar. Här finns inga vanliga återförsäljare med säljare som gör allt för att du som kund ska välja just deras märke. Istället har man snygga, ljusa och luftiga ”butiker” som kallas för Space. Här kan intresserade i lugn och ro få hjälp av produktspecialister som hjälper till att svara på frågor utan någon stress.

Tre bilar finns att titta på i lokalen, varav en är den Polestar 1 jag testade i våras. (Foto: Håkan Nilsson)

”Vi kallar placeringen av våra showrooms för destinationsplatser dit man hittar oavsett varifrån man kommer.” säger Polestars Sverigechef Martin Ölund. ”Ett ställe där kunderna får möjligheten att ”hänga” med oss på deras villkor.”

 

Produktspecialisterna hjälper kunderna att konfigurera sina bilar med stöd av en stor digital skärm som speglar valen på en ännu större väggskärm. När man är klar exponeras en QR-kod med full specifikation och bilder som man kan ladda ner i sin smartphone för att ta hem till familjen för att i lugn och ro bestämma hur man ska gå vidare.

Polestars Sverigechef, Martin Ölund demonstrerar hur kunderna kan konfigurera sina bilar. (Foto: Håkan Nilsson)

”Den avslappnade integrationen med kunderna ger oss också en omedelbar feedback som bidrar till en konstant utveckling av konceptet,” säger Martin.

 

Även om Polestar vänder sig till alla som vill köra en modern elbil så kommer en stor del av försäljningen att handla om tjänstebilar. Med sitt koncept kan möta både tjänstebilsföraren och beslutsfattaren på samma avslappnade villkor. Som ansvarig för den svenska tjänstebilsaffären rekryterade Polestar Anders Hånberg som tidigare var ansvarig för företagsförsäljningen på Upplands Motor.

ANNONS
ANNONS
Det är en märkbart nöjd Martin Ölund som man ser genom fönstret från PK-arkaden. (Foto: Håkan Nilsson)

Provkörningar sker direkt från respektive showroom (Space) och kan även bokas i förväg via Polestars hemsida. Under hösten kommer man även att arrangera roadtours till ett antal svenska städer där det då finns möjlighet att provköra Polestars bilar utan att ta sig till Stockholm eller Göteborg.

Läs testen av Polestar 1.
Läs testen av Polestar 2.
Läs mer om Polestar här.