Tidigare i år debuterade den efterlängtade ID.BUZZ, en helt elektrisk minibuss från Volkswagen. Nu meddelar företaget att modellen även utrustas med GTX, företagets prestandabeteckning.

ANNONS

Volkswagen har meddelat att det nu kommer bli möjligt att få din moderna folkabuss ID. BUZZ i en upphottad versin med GTX. GTX motsvarar den tidigare GT-beteckningen som användes för märkets prestandabilar, men i elektrisk version och nu även med fyrhjulsdrift.

Det är första gången biltillverkaren utrustar någon buss eller något transportfordon med GTX. Enligt företaget själva står GTX-märkningen för de sportiga toppmodellerna i ID.-familjen som nu alla får möjlighet till topptillvalet.

Modellerna ID.4 GTX och ID.5 GTX med fyrhjulsdrift och dubbla motorer, som presenterades förra året, kommer nu även med ännu mer omfattande standardutrustning.

Till exempel blir det tidigare tillvalet ”Design and Comfort” nu standard.

Svart och rött är lika med GTX

ID.BUZZ
Svart och rött symboliserar GTX, Volkswagens sportiga toppmodeller i ID.-familjen (Foto: Volkswagen Group).

GTX står för svart och rött. Numera är instrumentpanel och dörrklädseln svart, men röda dekorsömmar ska visuellt framhäva GTX sportighet, där den röda färgen även återfinns på den svarta ratten i läder.

I ett pressmeddelande skriver Volkswagens försäljning- och marknadsschef, Silke Bagschik, att framgången med ID.4 GTX och ID.5 GTX bekräftar företagets strategi att positionera GTX som ett oberoende varumärke.

Han skriver också att Volkswagen kontinuerligt kommer att utöka varumärket och erbjuda GTX som variant för varje ID. modell i framtiden– från ID3 till ID. BUZZ.

ANNONS
ANNONS

Exakt vad GTX kommer att betyda för den sportiga prestandabussen är dock inte helt klarlagt, förutom fyrhjulsdrift med två elmotorer och en systemeffekt på 220 kW (299 hästkrafter).

ID. BUZZ har ännu inte kommit till Sverige, men Volkswagen räknar med att lanseringen sker någon gång efter sommaren för den som bor i Europa.

Läs även: Bildspecial: Volkswagen har presenterat sin nya minibuss på el [Dagens PS]