Dagens PS

Mercedes-Benz mål: Halvera utsläppen till 2030

Mercedes
Ola Källenius, svensk vd för Mercedes är en av flera som tvingats omvärdera sin syn på bilmarknaden i Kina.(Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 12 apr. 2022Publicerad: 12 apr. 2022

Premiumbiltillverkaren Mercedes-Benz har som mål att mer än halvera koldioxidavtrycket till 2030 från 2020 års nivåer i sina personbilar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På måndagen uppgav ledningen för den tyska lyxbilstillverkaren att målet till nästa decennium är att mer än halvera utsläppen och koldioxidavtrycket från personbilarna, rapporterar Autonews.

“Det är vår ambition att alla Mercedes-Benz fabriker och produktionsanläggningar använder förnybar energi. Framöver kommer vi att öka vår användning av ren energi, och vi kommer också att producera den på plats”, deklarerade Jörg Burzer, produktionsansvarig och chef för leveranskedjan hos Mercedes-Benz.

För leverantörer globalt som uppges stå för 90 procent av förtagets inköpsvolym innebär det krav på att leverera koldioxidneutrala bildelar, enligt bilföretagets teknologichef Markus Schäfer.

Mercedes-Benz svenska vd Ola Källenius anser att få bukt med klimatförändringarna är “vår generations viktigaste uppgift”.

Han tillade att leverantörer som fortsättningsvis vill göra affärer med biljätten måste se till att ha “en hållbar affärsstrategi”.

Med hjälp av sol och vindkraft ska lyxbilstillverkare tillgodose 70 procent av sitt energibehov genom förnybar energi 2030.

Mercedes-Benz elektrifierar nu sin fordonsflotta och räknar med att elbilar står för hälften av bolagets bilförsäljning 2025, och att elbilar svarar för all försäljning 2030.

Läs även: Porsche storsatsar på grönt bränsle

Läs mer: Skoda: Satsar allt på elbilar, inga fler laddhybrider

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS