Dagens PS

Fraktfärjan med Porsche och Lamborghini har sjunkit

Fraktfärjan sjunkit
Fraktfärjan Felicity Ace har sjunkit i Atlanten med en last av lyxbilar. (Foto: Portugisiska flottan)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 02 mars 2022Publicerad: 02 mars 2022

Fraktfärjan Felicity Ace har sjunkit till havets botten, med en last på 4000 bilar från Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley och Lamborghini.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens PS har tidigare rapporterat om fraktfärjan Felicity Ace som började brinna och var tvungen att överges av sin besättning på Atlanten med en last med 4000 bilar, många av dem lyxbilar från Porsche, Bentley och Lamborghini.

Nu rapporterar flera medier, däribland CNN, att Felicity Ace har sjunkit. Försöken att bogsera färjan tillbaka till land misslyckades på grund av hårt väder. Räddningsteamet skriver i ett pressmeddelande att fartyget fick slagsida åt styrbord och gick till botten cirka 220 sjömil från den portugisiska ögruppen Azorerna på tisdagsmorgonen.

“Vädret var ganska hårt där ute. Och sedan sjönk hon, vilket var en överraskning”, säger Pat Adamson, talesperson för rederiet MOL Ship Management, till Bloomberg.

Volkswagen hade VW, Porsche, Audi, Bentley och Lamborghini-bilar ombord på fraktfärjan som var på väg från Tyskland till USA. Förlusten för lasten uppgår till runt 438 miljoner dollar, motsvarande 4,2 miljarder svenska kronor, enligt riskmodellföretaget Russell Group, uppger Bloomberg. Enligt Volkswagen täcks förlusterna från att fraktfärjan sjunkit av försäkringar.

Läs fler motornyheter från Dagens PS.
Ta enkelt del av vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Skeppet sjönk på en plats där djupet är runt 3000 meter, uppger den portugisiska marinen. Det finns fortsatt bogserbåtar på plats som följer utvecklingen, än så länge har inget oljeläckage rapporterats, skriver Bloomberg.

Läs även: Färja med 4 000 bilar som Porsche och Bentley brinner

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS