Buick släpper helelektriskt, och gör det med besked. Veckans snyggaste bil måste vara Wildcat. Med nytt designspråk tar den klassiska biltillverkaren steget in framtiden, en framtid som ska vara enbart elektrisk från 2030.

ANNONS

Är det dags för Buick att bli relevant i bilvärlden igen? I så fall kan Wildcat EV-konceptet vara ett första steg på vägen.

Veckans snyggaste bil
Konceptbilen Wildcat EV visar åt vilket håll Buick är på väg i elbilsracet. Foto: Buick

”Wildcat EV-konceptet representerar företagets designframtid”, säger Sharon Gauci, vd för Global Buick och GMC Design. ”Buick har alltid blickat framåt och det här uttrycket är en glimt av var vi är på väg, och den optimism vi har inför de gränslösa möjligheterna för en elektrisk framtid.”

Veckans snyggaste bil – Buick Wildcat EV
Buick presenterar med sin Wildcat sitt nya designspråk, som ska gälla för nya modeller hädanefter. Foto: Buick

Nytt designspråk för Buick

Wildcat har enligt företaget utvecklats för att presentera det helt nya designspråk, som ska gå igen i framtida modeller. Den nya loggan syns tydligt både fram och bak, som symbol för designförändringen. Från och med 2023 finns den på alla nya modeller.

Veckans snyggaste bil
Den nya loggan ska finnas på alla framtida modeller från och med nästa år. Foto: Buick

Unikt designad belysning

Wildcat är en ursnygg 2+2 coupé, låg och vid med en dramatiskt sluttande taklinje. Fram- och bakljus har en unik design, och grillen sitter lågt i den spetsiga fronten.

Veckans snyggaste bil – Buick Wildcat EV
Fram- och bakljus på Wildcat EV har en unik design. Foto: Buick

Enligt Top Gear har Wildcat ”några av de bästa Jet Age-inspirerade hjulen vi sett på länge”. Med 18 ekrar är fälgarna definitivt en show-stopper. Den ”briljanta futuristiska interiören” med sitt grön-vit-orange-färgschema imponerar också. Det är bara att hoppas att det inte stannar vid konceptbilen Wildcat, utan spiller över på framtida modeller.

Veckans snyggaste bil – Buick Wildcat EV
”Briljant futuristisk interiör” med lättviktsratt och skålade säten. Foto: Buick

Den framträdande konsollen sträcker sig från instrumentpanelens bas till baksätet. De skålade sätena har nackstöd som tycks sväva, och lättviktsratten har flat undersida.

Veckans snyggaste bil – Buick Wildcat EV
Mittkonsollen sträcker sig från instrumentbrädan till baksätet, och lättviktsratten har flat undersidan. Foto: Buick

Slut på road rage med Zen Mode

En touchscreen på instrumentbrädan komplementeras med ännu en i konsollen. Wildcat byggs för ”futuristiska funktioner som artificiell intelligens, biometri och aromaterapi.”

Bilen kan till och med upptäcka om förarens hjärtrytm ökar, och automatiskt ändra inställningar för att lugna ned föraren. Med Zen Mode aktiverad dimmas ljusen i kupén, aromaterapifunktionen aktiveras, och massagefunktionen i sätena går i gång.

ANNONS
ANNONS
Veckans snyggaste bil – Buick Wildcat EV
Touchscreenen på instrumentbrädan kompletteras med en på mittkonsolen. Foto: Buick

”Vi står inför sann förändring, och det här konceptet är en påtaglig vision av just det”, säger Sharon Gauci. ”Det inviger nästa kapitel i Buicks designarv, nu när vi gör den nödvändiga övergången till vår hel-elektriska framtid”.

Läs även: Över 417 olia elbilsmodeller – kampen med Tesla hårdnar [Dagens PS]

Läs även: Stort räckviddstest av elbilar: Flera överraskningar [Dagens PS]