Aston Martin har tidigare bekräftat att de kommer med laddhybrider, nu kommer två helt eldrivna modeller från den brittiska lyxbilstillverkaren.

ANNONS

Sedan tidigare är det bekräftat att James Bond kommer att köra en Valhalla, en laddhybrid som lanseras 2023. Även suven DBX och ersättaren till Vanquish kommer att bli laddbar.

Helt eldrivna

Nu kommer lyxbilstillverkaren med nyheten att det kommer två helt elektrifierade modeller. Det är sportmodellerna DB11 och Vantage som kommer att ersättas med eldrivnamotorer.

”Erfarenheten säger att vårt traditionella sportsegment måste bli helt elektriska”, säger Tobias Moers, vd vid Aston Martin till Auto News.

2030 kommer enligt företaget hälften av utbudet att vara helt elektriskt.

”Det här är saker som kommer att göra skillnad. Det kommer att handla om upplevelsen, kördynamiken och hur vi ska tjäna våra kunder, säger Moers.

Aston Martin har tagit hjälp av teknik från tyska Daimler för att klara av omställningen. Mot en större ägarandel i det brittiska företaget, gick Mercedes ägare med på att dela med sig av sin väl utvecklade elteknik.

ANNONS
ANNONS

Enligt Moers kommer elsportbilarna att ha en räckvidd på minst 600 kilometer. 2025 kommer den första elmodellen vara klar och ungefär ett år senare kommer den nya elsuven ut på marknaden.

Läs mer: Lyxdröm från brittiska Aston Martin