Dynamic Code skjuter upp sina planer på börsnotering, dessutom står bolaget inför ett enormt intäktsbortfall.

ANNONS

Diagnostikbolaget Dynamic Code som erbjuder hemtester som ofta är baserade på DNA-teknik gick från att vara ett lovande bolag till att nå miljardvärdering när behovet av covidtester sköt i höjden och bolaget fick ett avtal med Folkhälsomyndigheten, det rapporterar Dagens Industri.

Bolaget omsatte 278 miljoner kronor år 2020 och 89 procent var intäkter för covidtester från Folkhälsomyndigheten. Förra året omsatte bolaget 366 miljoner kronor och då kom 86 procent från Folkhälsomyndigheten. Den första april i år överlät dock myndigheten ansvaret för covidtestning till regionerna.

I september förra året lade Aegirbio ett bud värt 1,5 miljarder kronor på Dynamic Code, över 90 procent av betalningen skulle göras i aktier och tiden innan budet hade Aegirbios aktiekurs ökat rejält, förhandlingarna lades ned på grund av osäkerhet kring Aegirbios värdering.

När samgåendet uteblev var planen notering, men det blir ingen börsnotering de kommande veckorna, Dynamic Code väljer att skjuta på noteringen på grund av världsläget, det skriver Di.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Di: Covidtestbolaget Aegirbio är årets bluffbolag [Dagens PS]