Mannen som spenderar över 21 miljoner kronor om året för att se ut som 18 testar nu att få blod av sin son och ge blod till sin far.

ANNONS

I jakten på nya föryngringstekniker testar nu 45-åriga Bryan Johnson att använda sin 17-åriga son som ”blodpojke”, det rapporterar Bloomberg.

Fokuserar på sin egen kropp

Dagens PS har tidigare skrivit om teknikentreprenören Bryan Johnsons jakt på evig ungdom. Han var tidigare chef för Braintree, det digitala betalbolaget som ägde Venmo.

Efter att ha sålt satsningen blev han förmögen och startade Kernel, ett bolag som arbetar med gränssnitt mellan maskin och hjärna.

På senare tid har han dock mest fokuserat på sin egen kropp genom det han kallar Project Blueprint.

Vad är en blodpojke?

I april testade han ett tregenerationsbyte av blodplasma där han fick sin 17 åriga son Telmages blodplasma och själv gav blodplasma till sin 70-åriga far Richard.

ANNONS
ANNONS

Han använder sin son som en så kallad blood boy, en blodpojke. Urban dictionary beskriver en blodpojke så här:

”En ung man som är ett friskt exemplar (som inte dricker, röker, använder droger, möjligen är vegan) och anlitas av en techmiljardär för att för honom vara en källa till ungdomligt, friskt blod, via regelbundna transfusioner”.

Finns ingen fastställd vetenskap

Experiment på möss har indikerat att äldre möss får föryngrande effekter genom att få blod från yngre möss, det har gjort att vissa människor experimenterar med detta, trots att det inte finns någon fastställd vetenskap som säger att det fungerar.

För Bryan Johnson är plasmabyte inget ovanligt, han har under flera månader i följd fått plasma från en ung, anonym donator som uppfyllde hans krav.

Används inom konventionell medicin

Inom traditionell medicin används plasmatransfusioner för behandling av flera olika tillstånd, bland den leversjukdomar, blodsjukdomar och brännskador.

ANNONS
ANNONS

Under covid-19-pandemin fick även vissa covid-patienter plasma från personer som återhämtat sig från sjukdomen och därför hade antikroppar i sitt blod.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Lägger miljontals dollar på att få en ung kropp [Dagens PS]