Dagens PS

Lägger miljontals dollar på att få en ung kropp

Bryan Johnson uthärdar dussintals medicinska procedurer varje månad i sin jakt på en ung kropp. Här är det håret som behandlas
Bryan Johnson uthärdar dussintals medicinska procedurer varje månad i sin jakt på en ung kropp. Här är det håret som behandlas. (Foto: Bryan Johnson/Blueprint Protocol)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 27 feb. 2023Publicerad: 26 jan. 2023

Den ultrarika mjukvaruentreprenören Bryan Johnson, 45, har ett team med över 30 läkare och hälsoexperter som ska försöka vända hans åldrandeprocess så att hans kropp blir ung igen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett team av läkare och hälsoexperter övervakar alla Bryan Johnsons kroppsfunktioner. De leds av en ung läkare, 29-åriga Oliver Zolman, som arbetar med regenerativ medicin, det rapporterar Bloomberg.

Använder sig själv som försökskanin

Oliver Zolman har förbundit sig att hjälpa till att vända åldrandeprocessen i alla organ i Bryan Johnsons kropp så att den blir som ung igen.

De båda läser all litteratur om åldrande och livslängd och de använder Bryan Johnson som en försökskanin för de behandlingar de ser som mest lovande. Resultaten av behandlingarna spårar de på alla sätt de kan.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Projektet kostar flera miljoner dollar

Att påbörja projektet, som de kallar Project Blueprint, och skapa en medicinsk svit hemma hos Bryan Johnson i Kalifornien, har kostat flera miljoner dollar.

I år kommer Bryan Johnson spendera minst 2 miljoner dollar, drygt 20 miljoner kronor på att försöka få sin kropp ung igen.

Vill ha en ung mans kropp

Han gör det för att han vill att hans hjärna, hjärta, lever, lungor, njurar, senor, tänder, hud, hår, urinblåsa, ändtarm och penis ska vara som en 18-årings.

Han säger att kroppen, vid 18 års ålder, levererar en viss sammansättning. Han är medveten om att det här kan låta stört, men det bryr han sig inte så mycket om.

Följer strikta riktlinjer

Han och teamet har experimenterat inom Project Blueprint i ett år nu. Det innebär att Bryan Johnson måste följa strikta riktlinjer.

Han får äta 1 977 veganska kalorier per dag, ska träna en timme om dagen och träningen ska vara högintensiv tre gånger i veckan. Han ska även sova vid samma tid varje natt.

Smärtsamma medicinska procedurer

Han övervakar ständigt sina vitala tecken och uthärdar dussintals medicinska procedurer varje månad, några av dem är ganska extrema och smärtsamma.

Resultaten mäts med blodprover, ultraljud, magnetröntgen och koloskopier. Läkarna i teamet säger att allt arbete har börjat ge resultat, i mätningar blir Bryan Johnsons kropp medicinskt yngre.

Har fått yngre biologisk ålder

Och, han är friskare än de flesta andra 45-åringar, hans kroppsfett ligger på mellan 5 och 6 procent, men läkarna är mest upphetsade över det som hänt inuti hans kropp.

Enligt dem visar tester att Bryan Johnsons kropp har minskat sin biologiska ålder med minst fem år, resultat visar att han har ett hjärta som en 37-årings, hud som en 28-åring och kondition som en 18-årings.

“Alla markörer vi spårar har förbättrats anmärkningsvärt”, säger en av läkarna i teamet, Jeff Toll, till Bloomberg.

Hela kroppen ska föryngras, här genomgår Bryan Johnson en hudbehandling Hela kroppen ska föryngras, här genomgår Bryan Johnson en hudbehandling. (Foto: Blueprint Protocol)

Hundratals procedurer kvar att utforska

Oliver Zolman säger att hans arbete med Bryan Johnson bara har börjat och att de har hundratals procedurer kvar att utforska, bland annat experimentella genterapier.

“Vi har inte uppnått några anmärkningsvärda resultat”, säger han till Bloomberg, och förklarar att de små, rimliga resultat, de uppnått är förväntade.

Bryan Johnsons själv tycker dock att framgången är nära.

“Det jag gör kan låta extremt, men jag försöker bevisa att självskador och förfall inte är oundvikliga”, säger han till Bloomberg.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Gamla möss blev unga igen – funkar det på oss?

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS